Thursday, November 13, 2008

Интересно за Nescafe



Светът се запознава с разтворимото кафе през 1938 в Швейцария, когато е представено за пръв път. Новата технология е създадена по поръчка на бразилските производители, които правят толкова много кафе, че се чудят как да го съхраняват. Компанията NESTLÉ създава кафето на кубчета, което по-късно се усъвършенства до кафе на прах.

Някъде около 1957 в Солун е измислено и фрапето, което просто нямаше да съществува, ако нямаше нес. (Южните ни съседи по принцип обичат да се рекламират като създатели на всичко под слънцето, но в този случай имат право.) В последно време най-успешният продукт на NESCAFÉ® е 3 в 1 - един от младите ни почитатели наскоро ни убеждаваше, че метафората за "нечовешко търпение" вече не е осемдесетарското "да чистиш ориз с боксови ръкавици", а по-съвременното "да отделиш захарта от пакетче 3 в 1".

За рождения си ден марката е особено активна в тържествата и конкурсите и успя да издири най-старата запазена опаковка на NESAFÉ® в България - от 12 януари 1944, която много прилича на тази тук.

Вижте истинските хора с истинските им опаковки на www.nescafe.bg/70godini
Източник

0 коментара: