Sunday, November 23, 2008

Първият вибратор от злато - само за 1220 евро


Скандинавската компания "Лело" (Lelo) представи на изложението "Секспо" в Австралия серия луксозни вибратори от неръждаема стомана и покрити с 18-каратово злато, за които твърди, че са първият подобен продукт в тази индустрия. "Ива" - най-скъпият от тях, струва 1220 евро, а "Ърл" и "Олга" са с цени от 300-700 евро, като имат и изпълнения в чисто сребро. Като всеки луксозен продукт, те се предлагат в кутия от скъпо дърво с обвивка от сатен.


Изложението за забавления за възрастни тази година бе предшествано от основаването на Австралийската секс-партия, възнамеряваща да се бори срещу възхода на консерватизма в страната.


Платформата й включва борба за по-евтини лекарства за сексуални разстройства и защита на порно индустрията от цензура в интернет. Ако правителството наложи филтриране на мрежата срещу порно сайтове, за 5 години почти 16 хиляди души ще си изгубят работата, твърдят новите политически играчи.


Секс-партията е критикувана от Австралийското християнско лоби за това, че подкрепяла експлоатацията и деградацията на жените чрез порнография и проституция.


Освен заиграване с политиката, организаторите са включили културни и благотворителни програми, както и разбира се стотици килограми цветен и ароматизиран латекс.


Годишното шоу в Мелбърн очаква 70 хиляди посетители и приходи за града от поне 7 милиона австралийски долара. Лидерите на секс-партията предполагат, че в глобалната рецесия австралийците ще търсят по-евтини удоволствия, което ще вдигне продажбите на секс играчки и порно филми.


Фокусът на "Секспо" е върху секс играчките и аксесоарите, облеклото и порнографията, но има и щандове за подкрепа на доброто физическо и психическо здраве, изкуството, сексуалните права за хората с увреждания и т.н.


От Accsex Coalition, например, настояват живеещите в хостели да могат да се радват на секса, публичните домове да са достъпни за хора с увреждания, а проститутките да се инструктират как да обслужват тази група.


Благотворителната Clitoraid пък набира помощи за опериране на африканки, пострадали от традиционната там практика за обрязване на клитора.


Не всичко минава гладко за организаторите на "Секспо" - те са под натиск да се махнат от конферентния център в Мелбърн, защото можело да обидят гости на други събития в комплекса, идващи от Азия и Близкия изток. Говорителка на експо-центъра обаче заяви, че официално никой не е подал оплакване и с удоволствие ще бъдат домакини и догодина.

0 коментара: