Saturday, November 22, 2008

Идеалният телефонен разговор трае 9 мин 42 сек

Формулата е изведена след експеримент с 2 000 участници, много важно е и да се помълчи по време на разговор
Британски учени изведоха формулата на идеалния телефонен разговор, пише The Daily Telegraph. Телефонният разговор с приятел или роднина по тази формула трябва да трае ни повече, ни по- малко от 9 мин 36 сек.

Тези любопитни данни са получени след експеримент с 2 000 участници, чиято цел е било установяването на идеалната продължителност и темпа на телефонното общуване. Така след сериозен анализ се оформя следната картина:

Най- много време- 3 минути- отиват за обсъждане на събития, отнасящи се до членове на семейството или приятели на разговарящите.

Темата за личните проблеми и обсъждането на работата или училището трябва да траят по 1 минута.

42 секунди от разговора са посветени за текущи дела, а 24 секунди- за времето.

На всички въпроси, отнасящи се до противоположния пол, трябва да се отделят 24 секунди.

12 секунди трае, по желание, споделянето на клюки за знаменитости, а 1 минута и 42 секунди трябва да бъдат отделени на смеха.

Освен това, изследователите отбелязват, че не по- малко от 12 секунди двамата разговарящи трябва да помълчат. Те отделят още една минута за обсъждане на останалите важни теми за общуващите.

Според проучването, един от пет души най- често звъни на майка си, а само три процента от всички предпочитат да общуват с баща си. Както отбелязват специалистите, работата по изучаването на темите и продължителността на телефонните разговори показва какво точно искат хората да обсъждат и какъв род новини споделят с близките си.

Най- голямо учудване сред всички резултати на експеримента буди фактът, че хората толкова малко клюкарстват звездите, а толкова много време си приказват за приятелите и роднините. Другото, което изследователите подчертават, е важността на мълчанието по време на разговор- то се явява една от съставките на идеалния телефонен разговор.
Източник

0 коментара: