Monday, October 27, 2008

T.I. представя новия си албум Paper Trail




В началото на лятото T.I. обещава Paper Trail да е най-силният му и важен проект до момента.

„Не искам да се шуми прекалено много около албума", казва той.

„Просто искам хората да знаят, че излиза след няколко месеца и с него ще отговоря на много въпроси чрез музиката си. Бих го определил като емоционален и дълбок; с него искам да направя основна промяна в правилата на бизнеса и да дам всичко от себе си."

Със заглавието - Paper Trail T.I. директно заявява, че се е върнал към писането на текстовете си - нещо, което не е правил от дебюта си (I'm Serious, 2001). Според него именно завръщането му към основите го е направило по-добро MC.

„Постигнах невероятен успех с предишните ми албуми, дължащ се единствено на спонтанните ми вдъхновения и музиката, която ми идваше на момента. Този път реших да опитам нещо по-различно. Писането ми стана по-структурирано и премислено, но в крайна сметка пак си е изкуство".

Първото парче от албума - No Matter What е откровена декларация за целеустремеността и несравнимостта му, както и признание за това как вярата и вътрешната му сила са му помогнали да преодолее тежките периоди в живота му. „Някакси се издигнах над проблемите и останах в това положение", споделя рапърът.

През ноември 2007 T.I. е арестуван за притежание на незаконно оръжие. В следствие на това той е осъден на домашен арест и 1500 часа общественополезен труд. По-рано тази година Tip пледира „виновен" и е на една крачка от затвора.

„Очевидно това е една от грешките в живота ми, но няма да позволя една грешка да предопределя съществуването ми и приноса ми към обществото. Не мога да се върна и да променя миналото, но мога да си взема поука и да покажа на другите как една лоша преценка на ситуацията може да повлияе на теб и семейството ти. Това е нещо, с което тепърва ще се справям."

Друг емоционален момент в Paper Trail е My Life, Your Entertainment (feat. Usher). Основната тема на песента се върти около последиците на това да си известен - хората трябва да се отнасят с разбиране както към радостите, така и към тежките моменти в живота.

И все пак Paper Trail не е само музикална доктрина за житейските несгоди. Парчета като What Up, What's Haapnin', Swagga Like Us (feat. Jay-Z, Kanye West & Lil Wayne) отново го поставят в центъра на уличния и клубния микс.

В списъка с продуценти на албума включват имена като Swizz Beatz, DJ Toomp, Drumma Boy и Danja. T.I. записва повече от 70 парчета, но впоследствие в тавата остават 16.

През първата седмица на октомври рапърът от Атланта заема едновременно 1 и 2 място в престижната класация за сингли Billboard Hot 100 и оглавява Billboard 200 за албуми. Whatever You Like е парчето задържало се на върха в продължение на 4 седмици и бива изместено от най-новото му предложение Live Your Life, съвместно с Rihanna.

Премиерата на сингъла се състои на MTV Video Music Awards на 7 септември в L.A. Сингълът разбива чартовете, като прави скок от 80 място директно до No.1. Live Your Life поставя рекорд и за най-продавана дигитална песен - в рамките на една седмица е изтеглена 334,000 пъти.

Общо 8 са парчетата от албума му Paper Trail класирали се в Billboard Hot 100: No Matter What, Whatever You Like, Swing Ya Rag, Swagga Like Us, What Up, What's Haapnin', Live Your Life, Ready For Whatever и Dead and Gone .

Само през първите три дни от излизането си албумът продава 357,000 копия в Щатите. Дебютира под No.1 в Billboard 200, превръщайки го в третия най-силен дебют на годината.

0 коментара: