Thursday, August 27, 2009

Краят на английския език - Част 1

Всички повтарят, че именно английският език се бил превърнал в универсален, ама и той отива към края си. Поне книжовният английски. Ние и български не говорим правилно, камо ли няк'ъв чужд език, ама знаем, че е полезно да мрънкаме по пенсионерски и недоволно да цъкаме с език.

Ако си отрасъл с mIRC, няма как да са те пропуснали някои суперпопулярни съкращения. Но има и други, които будната изчаткала младеж безсрамно е добавила във всекидневния ни говор.

Wtf = What the fuck

Използването на fuck е станало толкова повсеместно, че сега думичката по-скоро подсилва последвалото я определение, а не е вулгаризъм сама по себе си. Съкращението, естествено, носи същия мощен заряд.















Omg = Oh my god

Дразнещо е, когато и на български разни 'лапета възкликват ОМГ!, ама може и в нас да е вината. Да си напомним – да спрем да се държим пенсионерски!


l8 = late (същото важи за m8, h8, d8, sk8 и т.н.)

Това също е доста тийн, ама ако те влече, спокойно можеш да си ползваш всякакви такива малоумни думички.

10x = thanks

Това вече е толкова често използвано, че направо си е гадно за консервативните британци, които сигурно тайничко беснеят. Десятката, последвана от хиксче, присъства и в литературни творби, а американски ученичета я пишат и в домашните си работи, горките тъпанарчета.

4ever = forever
И тук стигаме до розовите дневничета с ключе на 12-годишни девойки. Изписват това заедно със своето име и именцето на любимото момче навсякъде. Досадно е, сори.

pls = please

Също невероятно често използвана абревиатура. Виждали сме я къде ли не, но май най-легендарно си остава чатърското ASL PLS.

Източник:http://men.hotnews.bg

0 коментара: