Friday, June 5, 2009

Най-смахнатите мишки на света

Ако си мислите, че компютърната мишка е толкова просто устройство, че дори най-загубеният хардуерен производител няма как да я съсипе, по-добре помислете пак. Тук събрахме няколко примера за това как стремежът към оригиналност води до някои крайно … любопитни резултати – поне при РС “гризачите”.

"Изобрети по-добър капан за мишки и светът ще направи път до вратата ти", гласи една стара поговорка. Ако я перифразираме за компютърните мишки обаче тя би звучала по-скоро като: " опитай да направиш по-оригинална мишка и има голям шанс да станеш за резил". Поне такъв е случаят с десетина "подобрени" варианта на тези иначе прости и безобидни устройства, за които научихме напоследък. Няма майтап, някои от mouse изобретенията, за които ще стане въпрос по-долу, като нищо могат да дадат на шефа ви повод да освободи работното ви място. Всъщност можете да се уверите и сами.

По-добър начин за писане?

Чували ли сте някога за Движението за бавно хранене? Е, устройството Hanwang T&Mouse спокойно може да сложи начало на ново движение, наречено Бавно писане. То ще е за хората, на които им е писнало да използват удобствата на съвременните клавиатури и предпочитат да се върнат към добрите стари ръкописи, докато работят с компютъра. Ако не друго, поне могат да научат шефовете си да не очакват твърде голяма производителност в работно време.


Мишка с дупка


Системите за контрол на достъпа, базирани на сканиране на ирисите, винаги изглеждат много внушително във филмите, независимо дали ще вземем за пример анимационния хит "Феноменалните" или последната екранизация по Дан Браун "Ангели и Демони". Не съвсем така обаче стоят нещата с мишката Qritek IRIBIO. Тя със сигурност няма да помогне потребителят да се чувства като Том Круз по пътя към славата в поредната си невъзможна мисия ... а по-скоро като някой, който надзърта скришом през ключалката. Но пък от друга страна, джаджата може би може да върши и полезна работа за маниаците на тема сигурност ... кой знае...


Мишка -торс
Кандидат Номер 1 в списъка ни с мишоци, който с голяма вероятност може да предизвика недоволно мърморене и заплашително мърдане на вежди у шефовете. Швейцарската компания Pat Says Now, която отдавна е известна с нетрадиционния дизайн на дрънкулките, които произвежда, този път май направо е надминала себе си - наподобяващите женски тела мишоци дори се предлагат с допълнителни ...хм ...блузки, щамповани с логата на футболни отбори, които можете да обличате (на мишката) или събличате с цел да разнообразите ежедневието пред компютъра.



От друга страна, продуктовото описание твърди, че "за да работи добре, мишката трябва да е съблечена". В което няма лошо предвид факта, че бутоните са оформени като добре закръглени женски гърди ...Естествено, добавянето на скрол-бутон между другите два "бутона" би нарушило доста анатомичната достоверност на изделията, така че производителите изобщо не са си направили труда да слагат такъв. Което пък оставя доста съмнения по отношение на удобството и практичността, но пък и кой ти гледа такива подробности ...

"Пазете се! Той има ...мишка!"


Вторият и още по-достоен кандидат за приз в класацията на "опасните" мишки. Моделът на компанията CyberGun също няма скрол бутон, но затова пък има практически всичко, каквото може да се види и в пистолет Зиг Зауер Р230 - освен възможността да стреля с истински куршуми ... Затова пък "мишката" е достатъчно достоверна, за да изкара акъла на колегите ви в непосредствена близост ...поне докато не свикнат (или не извикат полицията).
(б.р. Имахме голямо желание да сложим линк към продуктовата уеб страница и на този пистолет, т.е. мишка, но докато писахме статията установихме, че производителят е я е свалил от сайта си ...интересно защо ли...)

Електро-Mишка


На пръв поглед изобретението Thanko Kinniku изглежда съвсем нормално, но не е. Джаджата върви със специална приставка, конструирана с идеята да стимулира мускулите ви със слаби електрически импулси, създавайки "релаксиращ" и "стимулиращ" масажен ефект ... Последният няма как да бъде потвърден без тестове, но пък самата идея да седиш пред компютъра, опасан с електроди и добре токоснабден като че ли изглежда твърде ...да речем, футуристична.

Мишка "Супер Марио"


Постигането на прилика с прословутия герой от годините, когато компютрите и игрите изглеждаха различно, е довело до създаването на може би най-неергономичната мишка на всички времена. В опита си да запазят приликата създателите на супер-Марио-мишката като че ли даже са запазили оригиналната "резолюция", така че крайният резултат е и доста пикселизиран. Изглежда доста шарено, но не е много ясно дали изобщо става за работа.

Мишка-калкулатор


Моделът LS-100TKM на Canon силно наподобява обикновена мишка...докато не се отвори. Тогава наподобява на мобилен телефон от края на 90-те на 20 в., но всъщност вградената числова клавиатура и екран са за скрития под обвивката калкулатор. Но в известен смисъл джаджата изглежда почти полезна - в случай, че искате да си спестите 1-2 клика, за да извадите вграденото компютърно приложение със същата функция.

Непробиваема сигурност


Досега сигурно сме изписали тонове материали за РС сигурността. Но то е защото не знаехме за "мишката" Zalman FG-1000 FPSGun, която по принцип е геймърски модел, предназначен главно за игри от тип FPS (First Person Shooter). Всъщност моделът може и да е удобен за такива заглавия, но потенциалът му със сигурност може да бъде постигнат, едва след като човек разбере как изобщо се работи с това чудо. Във всеки случай дизайнът е достатъчно енигматичен, за да обезсърчи всеки злосторник, който търси неоторизиран достъп до мишката ви, освен ако няма търпението на професионален касоразбивач. Тук просто няма как да минем, без да се запознаем подробно с потребителския наръчник или поне с краткото онлайн описание на продукта, ако изобщо искаме да разберем за какво иде реч.

Мишка за потни ръце


Японците отдавна са доказали, че са изобретателно племе, а с LED Message Mousе устройството напълно оправдават славата си. В случая става въпрос за мишка с вграден вентилатор, чиято цел е да охлажда потната ви длан в особено напечени LAN съревнования по Quake, Counter Strike или друг някой динамичен шутър. И това не е всичко - мишката даже може да възпроизвежда разни простички, но зрелищни светодиодни съобщения на корпуса си. За съжаление, много малко вероятно е да ги видите, просто защото явно е пропусната дребната подробност, че въпросната потна длан покрива точно мястото, където се изобразяват....не че някой ще тръгне да чете, докато "лошите" стрелят по него ...

Мишка-кардиолог

На първо четене моделът ASUSTek Vito W1 е съвсем обикновен мишок, но всъщност има уникалната способност да мери пулса ви, докато работите с него, и да ви предупреждава (посредством специално софтуерно приложение и внушителни емотикони), ако се развълнувате твърде нездравословно. Ако пък случайно покаже, че пулсът ви е нула, то или софтуерът не работи, или неусетно сте се превърнали в зомби пред компютъра ...и в двата случая ASUSTek Vito W1 ще ви върши работа само като най-обикновена мишка.

Мишки с истински "бъгове"


Ако тук има природозащитници или любители на насекомите, то по-добре да пропуснат тази част, защото става въпрос точно за това, което се вижда на картинката - истински мъртви твари, залети с прозрачна пластмаса и интегрирани в корпуса на компютърна мишка. Според някои онлайн търговци това било оригинално и давало възможност за персонализация на работното място, тъй като се предлагат модели не само с паяци и бръмбари, но също и с морски звезди, скорпиони, раци и пр. Какво пък, сигурно има достатъчно хора, които биха си дали парите и за нещо такова...

Източник:http://pcworld.bg

0 коментара: