Tuesday, May 19, 2009

Най-странните музеи в света

Кой е казал, че музеят е място, в което трябва да се показват само антики и картини. Ето десет по-нетрадиционни музея:

Музей на Фалосологията в Исландия

Намира се в Рейкявик и в него можеш да видиш как изглежда оная работа на почти всеки бозайник в света. Имат органи от 12 вида китове, полярна мечка, тюлени и др.




Музей на вибраторите и Masturbation Hall of Fame

Музеят в Сан Франциско освен съвременни вибратори показва и всякакви импровизирани такива, които в миналото са били използвани като лечебно средство за истерични дами. Тук можеш да видиш и първия вибратор, който работи с ток.




Музей на тоалетните


Създаването на съвременната тоалетна според Музея Сулаб в Ню Делхи, Индия, е от фундаментално значение за доброто на човечеството. В него можеш да проследиш историята на кенефа от първите клозети тип дупка на двора до съвременни изгъзици с позлатени седалки.




Burlesque Hall of Fame


Известен е още като Музея на еротиката. Намира се между Лос Анджелис и Лас Вегас на прочутата Магистрала 66. Мисията на музея е „Да вдъхновява, образова и забавлява." Всяка година провежда конкурс „Мис Екзотичен свят".



Mütter Museum



Това е музей на медицината в Пенсилвания. В него показват восъчни модели на части от човешкото тяло, както и истински такива, антични медицински инструменти и други.

Сред най-известните експонати са странни медицински находки: 3-метрово човешко черво, пълно с фекалии, най-високият човешки скелет в Северна Америка, общият черен дроб на сиамските близнаци Чанг и Енг Бънкър, туморът изваден от небцето на американския президент Гроувър Кливлънд и други гадости.




Музей на обувките



Бившата първа дама на Филипините Имелда Маркос имала над 3 000 чифта обувки. Една част от тях са изложени в Музея на обувката в Мирикина Сити във Филипините. Мисията на музея е да покаже на света историята на обувките и как се правят те.




Музея на лошото изкуство


Основан е през 1993 г. в Самървил, Масаучзетс. Събира само нескопосани творби на бездарни автори без ограничения на жанра. В момента в него има 400 експоната (помолихме един от нашите колеги да изпрати там ученическите си стихотворения, но той още не е узрял за този висш пилотаж на егото, наречен самоирония).



Музей на приятелството

Изложени са над 90 000 подаръка. Сред тях са подаръци, които са си разменили корейските лидери Ким Ил Сунг и Ким Йонг Ил. Идеята е да се възхвалява приятелството и начините, по които можем да го изразим.



Британският музей на косачката



Британците държат дворовете им да са красиви. За това всеки уважаващ себе си британец си има косачка. Повечето от тях едва ли са се замисляли за историята на този уред, а и сигурно не им пука. Ако им пука, обаче, те могат да отидат в музея Саутпорт и да разгледат над 200 експоната.



Музей на кучешката каишка



Намира се в Лийдс и в него има нас 100 екземпляра - модели от Средновековието, Викторианската епоха та чак до наши дни.

Източник:http://www.men.hotnews.bg

0 коментара: