Saturday, April 25, 2009

Lady GaGa


Стефани Джоан Анджелина Джерманота звучи като прекалено дълго име за звезда. Затова Стефани Джоан Анджелина Джерманота си избира друго име. Вдъхновява се за него от песента на Queen „Radio Gaga”.

Освен Queen бъдещата Lady GaGa от малка слуша Мадона, Майкъл Джексън и Дейвид Бауи. Увлича се по театър и мода. По-късно ще реши да събере всичко това в един екранен образ. „Не е само музиката, а и изпълнението, поведението, външният вид, всичко.” – това е нейното мото на сцената.

Lady GaGa е родена на 28 март 1986 г. в Ню Йорк. От малка свири на пиано и учи в училище за изкуства. По-късно ще влезе в музикалния бизнес като автор на песни за изпълнители като Фърги, Бритни Спиърс, Pussycat Dolls и New Kids on the Block.

2008 е годината, в която всички ще чуят за Lady GaGa. Тогава излиза нейният дебютен албум “The Fame” с първи сингъл “Just Dance”, за който тя ще получи номинация за „Грами”. По същото време Lady GaGa боядисва кестенявата си коса в платиненорусо. Слуховете са, че го е направила, защото иначе са я бъркали с Ейми Уайнхаус.

Вторият сингъл от албума й, “Poker Face”, я направи още по-известна. Още с излизането си в края на септември 2008 г. той стана номер 1 в многобройни класации и оттогава не е спрял да се върти по радиостанциите.

Дали с хитовете си или с екстравагантния си външен вид, Lady GaGa не спира да привлича вниманието към себе си. За поп културата, част от която е и тя, Lady GaGa казва: „Поп културата е изкуство. Да я мразиш не те прави готин. Затова аз я прегърнах и направих албума The Fame.”

0 коментара: