Wednesday, December 3, 2008

Генератор на идеи


Случвало ли ви се е да искате да измислите нещо ново, иновативно, нестандартно, свежо, но да не успявате? Например, за целите на ваш проект, задача, бизнес?

Ако случайно попадате в “черни идейни дупки” и искате да излезете от тях бързо, опитайте с онлайн инструмента “Генератор на идеи”, разработен от рекламната агенция The Directors Bureau
Генераторът на идеи е онлайн инструмент, съставен от три концентрирани кръга. При натискане на бутончето на генератора (в средата) трите кръга се разбъркват на произволен принцип и ви “поднасят” три последователни думи. Идеята на онлайн генератора на идеи е тези три думи да ви послужат като вдъхновение за проекта или задачата, с която сте се заели.

Например, напоследък обмислям евентуалното създаване на нов комерсиален блог. Разбърках генератора на идеи и съвсем случайно пред мен изникна следната идея за сайт (както се вижда на снимката по-горе) - Евтин Музикален Сайт.

Това за пръв път ме наведе на мисълта има ли незаета ниша в областта на музиката по линия на българските блогове, доколко плодотворна е тази ниша за комерсиализация в средносрочен план. Веднага в мен възникнаха асоциации как евентуално би изглеждал подобен музикален блог, с какъв дизайн, с какви функции и т.н.

Или, както виждате, бях провокиран към мислене в неочаквана, нова за мен посока.

Трябва да се отбележи, че техническото изпълнение на генератора на идеи е много добро и е удоволствие да се наблюдава как приятно се “въртят” идеите в генератора.

Следващият път, когато стигнете до “задънена улица” в обмислянето на някой ваш проект - пробвайте с генератора на идеи. Кой знае, може би ще може да ви насочи към някоя нова мисъл или хрумване
Източник

0 коментара: