Thursday, September 11, 2008

Първият порно филм

Първият порно филм се казва „Дълбоко гърло“ (Deep Throat) и е американска продукция, която излиза на пазара през 1972 г. Режисьор е Джерард Дамиано, а главната актриса е Линда Ловлейс. Той е изключително скандален за обществеността, когато се появява на големия екран и предизвиква такъв масов интерес, че приходите му възлизат на над 600 млн. долара. Това го прави в един от най-доходоносните филми на всички времена.

Филмът е дълъг 61 минути и има за цел да бъде забавен. Преобладават сантиментални диалози и песни, а при всяко получаване на оргазъм избухват фойерверки. Много от секс-сцените във филма не са съвсем еротични, защото заснимането им наподобява по-скоро хирургична операция: твърде отблизо и интимно.

Сцените с Линда са снимани в Маями за 6 дни през януари 1972 г., а останалите сцени са заснети в Ню Йорк.

В биографии, които издава години след филма, Линда разказва, че не е била съгласна с много от секс сцените във филма и, че е била принудена да участва от съпруга си – Чък Трейнър, който получава 1250 долара за нейното участие. Тя твърди, че е била повлиявана от Трейнър, който размахвал заплашително оръжия пред нея, за да я контролира по време на снимките на всяка сцена.

През 1986 г. тя заявява, че „На практика, всеки път, когато някой гледа филма, гледа как всъщност някой ме изнасилва“. Режисьорът признава, че е ставал свидетел на агресивните нападки на съпруга на Линда над нея, на периодични побои от негова страна, синините от които дори могат да се забележат във филма.

„Дълбоко гърло“ е първият легален и най-известният порно филм. Преди това са се снимали филми с елементи на порно, но без близки кадри и истинско сексуално проникване. Широката популярност на филма го превръща в сензация , но и в повод за много протести. Много прокурори в различни щати искат филма да се забрани.

0 коментара: