Sunday, November 30, 2008

Recuva


Recuva е безплатна програма, която възстановява всякакви изтрити файлове.
Тя е малка, бърза и може да се зарежда от USB устройство.
Можете да посочвате кои от намерените обекти да бъдат "възвърнати".
Програмата също така, може да възстановява файлове и от флаш карти и МР3 плеъри.
download

Най-старото дърво в света



То е на почти 10 000 години. Байкушевата мура е направо млада фиданка в сравнение с него.
Четириметровият смърч се намира в провинцията Даларна в Швеция. На върха на планината Фулу (на около 910 м. височина) има смърчове на по 5-6 хил. години. Най-старото регистрирано дърво обаче е на 9550 години. Възрастта е била определена чрез радиовъглеродния метод
Смърчът расте под сянката на другите дървета, докато не порасне толкова много, че да се покаже над тях. Това е естествена защита срещу природните бедствия.
Стволът на смърча живее обикновено до 600 години, но в момента, в който старият загине, се появява нов от корените на дървото.
До скоро за най-старо дърво в света се считаше осилестия бор в Калифорния, който е на около 5000 години. Възрастта му е изчислена по броя на пръстени на дънера.
Снимка: National Geographic
Източник

Akon-Freedom


Discover

Saturday, November 29, 2008

GSM Пистолет


Всички знаем че някои телефони могат да се използват като смъртоносни оръжия(GSM наречени “тухли”), но вече са произведени първите истински GSM пистолети. Оръцието се активира когато “слайднете” основната част. Куршумите се изтрелват през антената след натискането на копче от 5 до 8. Куршмите са .22 калибър. Могат да се изтрелват до 5 куршума в много бърза последователност!

Клипче:

Източник

Akon Feat. Lil Wayne & Young Jeezy - Im So Paid

Friday, November 28, 2008

Цветът на пясъка по Света

Замисляли ли сте как изглежда пясъкът по различните краища на Света? Ето ви пет снимки, на който ще видите какъв цвят може да има той!

Пуналу, Хавай. Черен пясък от вулканичен произход









Папаколеа, Хавай. Зелен пясък, също от вулканичен произход.









Хаймс, Австралия. Това е най-белият пясък в Света, който дори е записан в Книгата на рекордите Гинес.









Пфайфър, Калифорния. Разноцветен пясък.










Остров Мауи. Червен пясък.

Източник

Wednesday, November 26, 2008

Monday, November 24, 2008

Aston Martin от злато


Любимата на Джеймс Бонд кола Aston Martin има само един-единствен екземпляр, който със сигурност няма да бъде произведен за масова употреба в близките години.

Не защото Aston Martin е поначало скъпа кола, а защото моделът на марката Aston Martin DB7 е създаден от елементи на чисто злато и платина! Единственият такъв модел в света на компанията бил поръчан за италианския принц Франческо Русполи от лондонската компания Alchemist.

За производството на безценната кола отнело един месец на шестима майстори в бранша. Само коженият салон на колата е върха на лукса в черна и сива кожа, в комбинация с ръбове от чисто злато.
Източник

Как да изключим компютъра си със SMS (видео)


От прикаченото видео можете да разберете как да изключите компютъра си (PC или MАС), като изпратите SMS до Outlook клиента си.

Изпратеният SMS след това се пренасочва към вашата електронна поща като електронно писмо, но предполагаме, че е възможно да пропуснете тази стъпка, като пуснете e-mail до себе си.

Показаното във видеото може да се ползва и за други дистанционно активирани действия, пише MobileBulgaria.
Източник

Sunday, November 23, 2008

Първият вибратор от злато - само за 1220 евро


Скандинавската компания "Лело" (Lelo) представи на изложението "Секспо" в Австралия серия луксозни вибратори от неръждаема стомана и покрити с 18-каратово злато, за които твърди, че са първият подобен продукт в тази индустрия. "Ива" - най-скъпият от тях, струва 1220 евро, а "Ърл" и "Олга" са с цени от 300-700 евро, като имат и изпълнения в чисто сребро. Като всеки луксозен продукт, те се предлагат в кутия от скъпо дърво с обвивка от сатен.


Изложението за забавления за възрастни тази година бе предшествано от основаването на Австралийската секс-партия, възнамеряваща да се бори срещу възхода на консерватизма в страната.


Платформата й включва борба за по-евтини лекарства за сексуални разстройства и защита на порно индустрията от цензура в интернет. Ако правителството наложи филтриране на мрежата срещу порно сайтове, за 5 години почти 16 хиляди души ще си изгубят работата, твърдят новите политически играчи.


Секс-партията е критикувана от Австралийското християнско лоби за това, че подкрепяла експлоатацията и деградацията на жените чрез порнография и проституция.


Освен заиграване с политиката, организаторите са включили културни и благотворителни програми, както и разбира се стотици килограми цветен и ароматизиран латекс.


Годишното шоу в Мелбърн очаква 70 хиляди посетители и приходи за града от поне 7 милиона австралийски долара. Лидерите на секс-партията предполагат, че в глобалната рецесия австралийците ще търсят по-евтини удоволствия, което ще вдигне продажбите на секс играчки и порно филми.


Фокусът на "Секспо" е върху секс играчките и аксесоарите, облеклото и порнографията, но има и щандове за подкрепа на доброто физическо и психическо здраве, изкуството, сексуалните права за хората с увреждания и т.н.


От Accsex Coalition, например, настояват живеещите в хостели да могат да се радват на секса, публичните домове да са достъпни за хора с увреждания, а проститутките да се инструктират как да обслужват тази група.


Благотворителната Clitoraid пък набира помощи за опериране на африканки, пострадали от традиционната там практика за обрязване на клитора.


Не всичко минава гладко за организаторите на "Секспо" - те са под натиск да се махнат от конферентния център в Мелбърн, защото можело да обидят гости на други събития в комплекса, идващи от Азия и Близкия изток. Говорителка на експо-центъра обаче заяви, че официално никой не е подал оплакване и с удоволствие ще бъдат домакини и догодина.

Адската лудост: Баща прави обир заедно с...невръстните си деца!


Адската лудост: Баща прави обир пред погледа на невръстните си деца!!!

Жени от Сървайвър в Максим (снимки)

Кликнете върху снимките за да ги видите в голям размер.














Свали снимките от тук с високо качество
Свали снимките от тук с ниско качество

Saturday, November 22, 2008

Идеалният телефонен разговор трае 9 мин 42 сек

Формулата е изведена след експеримент с 2 000 участници, много важно е и да се помълчи по време на разговор
Британски учени изведоха формулата на идеалния телефонен разговор, пише The Daily Telegraph. Телефонният разговор с приятел или роднина по тази формула трябва да трае ни повече, ни по- малко от 9 мин 36 сек.

Тези любопитни данни са получени след експеримент с 2 000 участници, чиято цел е било установяването на идеалната продължителност и темпа на телефонното общуване. Така след сериозен анализ се оформя следната картина:

Най- много време- 3 минути- отиват за обсъждане на събития, отнасящи се до членове на семейството или приятели на разговарящите.

Темата за личните проблеми и обсъждането на работата или училището трябва да траят по 1 минута.

42 секунди от разговора са посветени за текущи дела, а 24 секунди- за времето.

На всички въпроси, отнасящи се до противоположния пол, трябва да се отделят 24 секунди.

12 секунди трае, по желание, споделянето на клюки за знаменитости, а 1 минута и 42 секунди трябва да бъдат отделени на смеха.

Освен това, изследователите отбелязват, че не по- малко от 12 секунди двамата разговарящи трябва да помълчат. Те отделят още една минута за обсъждане на останалите важни теми за общуващите.

Според проучването, един от пет души най- често звъни на майка си, а само три процента от всички предпочитат да общуват с баща си. Както отбелязват специалистите, работата по изучаването на темите и продължителността на телефонните разговори показва какво точно искат хората да обсъждат и какъв род новини споделят с близките си.

Най- голямо учудване сред всички резултати на експеримента буди фактът, че хората толкова малко клюкарстват звездите, а толкова много време си приказват за приятелите и роднините. Другото, което изследователите подчертават, е важността на мълчанието по време на разговор- то се явява една от съставките на идеалния телефонен разговор.
Източник

Талант без граници


Школата по аеробика изкарва и такива таланти, недооценени в гимнастиката те активно се включват в порно индустрията. Някои с подобни пози си изкарват хляба .
Източник

Предпазния Колан Спасява Живот !

Friday, November 21, 2008

Италианци направиха клавиатура от емотикончета


Клавиатура от усмивки, за хората, които не могат без симпатичните личица, изобретиха дизайнери от италианското студио Adriano Design.

По думите им Bajca е не само USB-клавиатура, но и цял набор от украшения.
Включвайки Bajca, чийто девиз е “Нови емоционални комуникации” към компютъра, потребителят може да изразява настроението си в интернет по-бързо и по-удобно, като забрави за скобите, двоеточията и тиретата, той ще предава емоцията си чрез натискане на един от 16-те клавиша.

Вторият вариант за използване на Bajca е като бижу, съобщава електронното издание Мембрана.
Усмивките се вадят от клавиатурата с пинсета и се съединяват с липсващата си половинка, като от тях може да се направят гривни, огърлици или пръстени.

Все още Bajca не е на пазара, но се очаква с производството й да се заеме италианската фирма Progind. Няма информация за евентуалната й цена.
Източник

Thursday, November 20, 2008

Най-големият цилиндричен аквариум в света

Аквариумът се намира в 5-звездния хотел Radisson в Берлин. Неговото име е AquaDom и съдържа около 900 000 литра солена морска вода. Открит е през 2003 година, като целият проект струва около 12.8 милиона евро. Той е дом на над 2500 тропически риби
от 56 вида.
Гигантският аквариум е разположен в лобито на хотела и се издига на височина от цели 25 метра. Бетонната основа, върху която е поставен той е с височина 9 метра, диаметърът на стъкления цилиндър е повече от 11 метра и това прави AquaDom най-големият цилиндричен аквариум в света. Част от хотелските стаи са разположени така, че да откриват гледка към него. Вътре в самия аквариум има асансьор, с чиято помощ посетителите могат да се потопят в невероятния морски свят, създаден насред фоайето. Под самия "покрив" на съоръжението пък е разположен шикозен ресторант.
Аквариумът е създаден от огромно количество специално обработено акрилно стъкло, което е едновременно много издръжливо, но и достатъчно прозрачно, за да открива невероятна гледка от всяко място в лобито на хотела. AquaDom се поддържа от компанията Sealife, която се намира в съседство на хотела и където 30 контейнера със сладка и солена вода се обитават от над 1000 морски обитатели. За поддръжката на съоръжението и грижата за морските обитатели имат отговорност двама професионални гмуркача, които работят на пълен работен ден.
Източник











Първият емотикон



Как се изразява емоция в писмен текст – с този въпрос хората се сблъскали още по времето на Морзовата азбука. Тогава някои използвали числа, за да предават по телеграфа емоции като „любов”, „целувки” и „поздрави”. Също така, примери за знаци като \__/ за усмивка могат да се видят още във вестници и обяви от 19 век.

Преди същинските емотикони да се появят в света на компютрите, трябвало да се появи класическото усмихнато човече.

То е създадено през 1963 г. от Харви Бол за една застрахователна компания, която искала да повдигне духа на своите служители. Нещо съвсем просто – кръгло жълто лице с очи и усмивка – след известно време щяло да стане първия емотикон.

Бол получил $45 за работата си и никога не могъл да продаде някакви права върху творението си и да изкара повече пари. Усмихнатото човече се оказало публична собственост, т.е. нещо, върху което никой няма авторски права, тъй като Бол не го е промотирал, не го е защитил по някакъв начин и т.н. Иначе казано, този ранен емотикон можел да бъде свободно използван от всеки. Едва през 2001 г. Бол започва да издава лицензи за личицето, за да събира пари за благотворителност. Иначе предприемчиви хора по света са се опитвали, някои успешно, да придобият права върху този символ.

През 70-те хората започват да се свързват с други хора чрез BBS (Bulletin Board Systems) – един от предшествениците на Интернет, системи, които чрез телефонните линии и модеми позволяват свързване в нещо като локални мрежи. Изпращането на съобщения между потребителите е много важно за тези мрежи и именно тогава емотиконът се появил в света на комптютрите.

Хората използвали различни варианти на усмихнати и тъжни човечета, за да изразят емоция.
Според някои именно това е първото споменаване на тези комбинации от знаци (а името на човека е Скот Фалман). Но пък много хора твърдят подобни неща за знаци като :), :-), :], :(, така че не може да се каже кой е бил пръв. Едно нещо можем да предполагаме с доста голяма сигурност – че първият такъв знак и съответно емотикон (т.е., самата картинка) е усмивка.
източник

Новият албум на Еминем излиза другата година


'Relapse' ще е по магазините от началото на 2009г, сподели самият рапър
Четвъртият студиен албум на Еминем 'Relapse' ще излезе в началото на другата година, потвърди самият рапър.

Това той направи пред MTV и по-специално в тинейджърското предаване TRL. Звездата сподели и че след дълги години работа над тавата с Dr. Dre най-после са завършили пълния траклист.

"Замислили сме да е първата четвърт от годината, която както знаете е някъде януари, февруари", каза Еминем.

"В момента се занимаваме с доста неща, подбираме най-добрите парчета и решаваме кои да включим в албума".

Дискът ще излезе с хита 'I'm Having A Relapse'.
Източник

Wednesday, November 19, 2008

Български рапъри покориха MTV



След успеха на дебютната си песен „Друга нагласа” Respect станаха първите български рапъри влезли в ефира на MTV. Тяхното първо видео зае шесто място в последното издание на престижната музикална класация World Chart Express. Клипът, дело на Валери Милев, беше излъчен този уикенд, а повторението му ще е в петък от 18 часа. Текстът, музиката и аранжимента на „Друга нагласа” са на двете момчета, които сами правят всичките си песни. Това не е случайно, тъй като Цецо и Крум имат музикално образование и могат както да рапират, така и да свирят на пиано.

„Ни тъ бива” пък е заглавието на втората им песен, която се върти в родния ефир и достигна до ТОП 10 на музикалните класации. С тези темпове, видеото направено от Васил Стефанов, скоро ще достигне успеха на „Друга нагласа” и може би ще го видим и в World Chart Express.
Източник

Tuesday, November 18, 2008

Пожар заплаши имение на Snoop Dogg


Мултимилионното имение на Снууп Дог (Snoop Dogg) бе евакуирано заради разрастващите се пожари в Южна Калифорния. По време на евакуацията рапърът не е бил в Калифорния.

Членове на семейството и приятели на Снууп Дог са били евакуирани заедно с още 26 хиляди души, заради пожарите, които вече са разрушили 150 домакинства.

Все още няма информация колко сериозно е пострадала къщата на изпълнителя, но се знае, че няма жертви.

Снууп Дог не е единствената знаменитост, пострадала от огъня. До момента са засегнати и имоти на Опра Уинфри (Oprah Winfrey) и Роб Лоу (Rob Lowe).
Източник

Monday, November 17, 2008

Sunday, November 16, 2008

Най-малкия USB микрофон в света


Имате нужда от по-готин микрофон? Може би най-добрия избор за вас е USB Mic 1. Компанията, която стои зад него претендира, че това е най-малкия и най-мощен USB Mic на пазара. Устройството е перфектно за Skype разговори и може да улавя звуци до 50 метра. Има също така и жак за слушалки и се продава на Planet Headset за едва 50 долара.
Източник

Кола-компютър-кола-телевизор


Дизайнерът Andy Kurovets разглежда живота като един непрекъснат кръговрат на обектите кола-компютър-кола-телевизор, между които той вижда и мястото на съвременния човек (горчива истина, по дяволите).

За да упомене и увековечи своето откритие за живота, дизайнерът създава устройството "Cycle Life", часовник демонстриращ скучния и същевременно типичния живот на модерния човек.


Дизайнът на часовника показва 4 сегмента на работния ден. Всеки интервал от време е представен в името на обекта, който се използва в този период (кола-компютър-телевизор).




източник

Saturday, November 15, 2008

Голата фотосесия на "Мис Дупе" Биляна Йотовска за списание Playboy - галерия

Кликнете върху снимките за да ги видите в голям размер.