Friday, October 31, 2008

Еминем: Вече не искам да съм известен



В интервю с DJ Зейн Лоу Еминем коментира промените в живота си, новия албум и автобиографията, която написа

През август 2005 Еминем, най-популярният и продаван рапър от началото на ХХІ в., отмени европейското си турне и обяви, че влиза в клиника да се лекува от преумора и пристрастеност към приспивателни. В следващите три години той не изнесе нито един концерт и не записа нито една нова песен и накрая дори сам заяви, че обмисля да сложи край на музикалната си кариера.

В началото на миналия месец стана ясно, че музикантът отново е влязъл в студио и работи по албум, който най-вероятно ще излезе до края на годината. В интервю с DJ Зейн Лоу за британското "Радио 1", Еминем коментира промените в живота си, новия албум и автобиографията, която написа.

Дочух, че си записал над 100 песни от последния път, когато се чухме. Много хора се интересуват какво ще чуят от теб в новия албум, може ли да разкриеш нещо? Не казвам нищо. ОК, признавам, че в последните пет месеца почнах да работя активно с Dr Dre и вече имам повече материал, отколкото за който и да е от предишните ми албуми. Ето защо се вълнувам се и съм готов да изляза отново на светло.

Искаш ли отново да станеш толкова известен като преди? Защото наистина човече, ти беше суперзвезда! Не, не искам да си връщам онази популярност. Какъвто и да е успехът на албума, ще го приема, но не това е причината, заради която записвам песните - да си върна славата. Просто искам да напомня на хората - как рапирам.

Как оценяваш постиженията си като творец? Като творец? Мисля, че съм доста доволен от това, което съм направил. Смятам, че с музиката си постигнах достатъчно, без да ми се налага да играя роли пред публиката, за да я спечеля. С това се гордея най-много. Имаме нещо като параграф 22 - обичам хората да ми обръщат внимание, но не искам прекалено много внимание.

Ще направиш ли турне? Готов ли си отново да излезеш пред хората? Не и в момента. Това не значи, че няма да направя турне. Засега мога да записвам песни отново, но още не съм готов да се върна пред хората.

Какво е нивото на рапа след като се отказа? Не бих искал да кажа, че всичко е станало боклук. Защото не е - само по-голямата част от него. Новият албум на T.I. е супер, слушам го в колата си от две седмици. Andre 3000 също е невероятен, но рапът като цяло стана боклук.

Във вторник излезе автобиографията ти. Усещането да се върнеш назад в миналото и да се поразровиш е него сигурно е чудесно? Определено. Водех си бележки, за случващото се с мен с години и се чудех, дали някога ще ми потрябва това, което пиша. Най-накрая му намерих приложение.

Моментът, в който видя Beastie Boys ли беше "пънк момента" за теб? Сещаш се, като онези хлапета, които като чуят Sex Pistols и The Clash си казват: "Щом те могат, значи и аз мога!". Когато видях Beastie Boys за пръв път, лежах на дивана в апартамента на гаджето на майка ми. По телевизията започна техен клип и аз си казах, "О, мамка му!". Те не просто бяха бели, те бяха и готини. Накараха ме да си мисля, че и аз мога да успея.

Всеки рапър има псевдоним. Как се роди твоя? В кенефа ли ти дойде идеята? О да, седях е кенефа и почнаха да излизат доста добри идеи. Просто ми хрумна, бях слаб и си мислех, че трябва да го отразя в името ми. В момента, когато ми хрумна Slim Shady се сетих за поне 20 неща, с които мога да го римувам. Седнах и почнах да пиша.

Когато за пръв път чух "My Name Is" си помислих, че това е повратен момент в историята на рап музиката. Изпитваше ли подобно усещане докато записваше? Не, не си мислех, дали това ще стане хит. Исках просто да видя реакцията на Dr Dre. Докато пишех си представях как стоя в звукозаписната кабинка и го наблюдавам, как му действат римите ми.

Топ 10 на най-готините цици в Холивуд!!!



Списание In Touch Weekly реши да направи класация Топ 10 на гърдите в Холивуд. Ние пък решихме да ви запознаем “по-отблизо” с десетте красавици. Опа, двадесетте, искахме да кажем! Приятно четене и… Честита Нова Година, честит рожден ден и наздраве от нас! Защото тази класация си е повече от подарък…

И така:
Почетната десета позиция се заема от Бионсе Ноулс.
26-годишната певица/актриса споделя: “Харесвам закръгленото си тяло. Аз съм истинска жена. Нямам пробем с това да нося секси дрехи”. Е, певицата е мааалко повече закръглена на места, но пък по стратегическите точки си е наистина Намбър Уан, дето се казва!

Деветото място е за Мегън Фокс.
Най-сексапилната жена в света твърди, че не се чувства секси, а по-скоро мъжествена. Но все пак “Ледената кралица” признава, че вендъж се е престрашила да се качи на сцената на стриптийз бар. “Не се съблякох, но изкарах хиляди само за една песен”. А къде е този стриптийз бар, моето момиче, само да ни споделиш ако може…

Осмото място, сигурни сме ще учуди и вас така, както шашна и нас, защото е Reserve за Дженифър Анистън.
40-годишната Анистън отхвърля слуховете, че си е правила пластична операция - “Все още съм си аз. Всичко е мое. Щастлива съм, с това което Бог ми е дал. Гъркините сме си така - закръглени и с големи гърди”. Е, помним те бе, Рейч, как ще ги забравим онези готинки сцени от “Приятели”, където носеше едни бели потничета “по без сутиен”… А как се бяха наострили малките палавнички… Мани-бегай!

Седма е Аудрина Патридж. Не, и ние не знаем коя точно беше тя, ама нейсе. Брей, в какъв свят живеем…
Аудрина била известна с участието си в хитовото риалити шоу на MTV The Hills, преди това пък се е изявявала като модел. Ами браво. Евала. Машалла.

На шеста позиция е Катрин Хейгъл.
Катрин не е една от актрисите в Холивуд, които са прибегнали до имплантанти, за да привлекат вниманието към себе си, респективно - към гърдите си. Тя споделя: “До 13-годишна бях плоска като дъска и се помолих за по-големи гърди. Но на 14 те респективно започнаха да порастват. Явно молитвите работят!” Ами то не става само с ядене, трябва и акъл! Респективно - пипе.


Линдзи Лоън е пета.
Попитана от сп. Максим коя част от тялото й предизвиква най-голям интерес у околните, тя казва “Мисля, че гърдите ми са голям хит”. Да, Линдзи, а след тях е дупето ти, след това са циците ти, а най-накрая гледаме и бюста ти. Ама най-накрая, честно.

В четвърти коридор се състезава Кармен Електра.
През 1995 г. Кармен си направи пластична операция, чрез която премина от чашка B на 36С.
Ние времето преди 1995 година не го помним. Ама ИЗОБЩО.

Скарлет Йохансон остана трета, което никак, ама никак не ни радва.
“Много съм щастлива с това което имам. Гордея се с моите момичета” - споделя шеговито Скарлет. И ние се гордеем, ама то само с гордост не ставаааа… Поне не всеки път.


Втора била Тайра Бенкс.
Да, точно тя, онази шоколадова сладурана, дето много мяза на Наоми Кембъл, ама не замеря хората с мобилни технологии.
След упоритите слухове, че си е сложила импланти, Тайра прибегна до крайна мярка, направи си сонограма (не, това е различно от спермограма!) на живо по телевизията, която доказа, че всичко по нея е истинско.

И баш майсторката е… Дъ уинър ис… Джесика Симпсън!
Гордата притежателка на най-хубавите гърди споделя: “Мисля, че правят тоалетите ми да изглеждат по-добре. Те са като аксесоар!”
Че кой ти гледа дрехите, бе Джеска…

T.I. Ft. Rihanna - Live Your Life-BG SUBS

Wednesday, October 29, 2008

Bow Wow спира с музиката



Bow Wow възнамерява да се оттегли от музикалния бизнес, след като издаде още два албума. 21-годишният рапър преценил, че този материал му е напълно достатъчен да каже каквото има в хип-хопа. В момента Shad Gregory Moss, както е истинското име на музиканта, работи усилено върху проекта. Младият рапър предполага, че ще успее да пусне дисковете до края на 2009. А когато го направи, да се отдаде изцяло на филмова кариера. Той изгря в хип-хопа с двойно платинения сингъл "Beware Of Dog" през 2000 - едва 13-годишен.

Monday, October 27, 2008

Lil’ Wayne стана баща



Lil’ Wayne стана баща! Известен американски вестник потвърди появилата се информация. Самият говорител на рап звездата оповести официално, че малкото момче се е родило в късния след обяд на 22 октомври в болница в Синсинати, Охайо. Дори самият Lil’ Wayne сподели радостната новина още в неделя преди раждането, когато държа реч на наградите BET. Тя завърши с думите” Молете се за мен!”. Да му е честито синчето!

Kanye West и Alicia Keys в дует



Дерзайте фенове на Kanye West и Alicia Keys ! Наскоро и двамата потвърдиха информацията, че ще пеят заедно. Това ще се случи на Американските музикални награди 2008, които ще се проведат на 23 ноември. На нас ни остава само да дочакаме събитието и да видим това звездно дуо. Alicia определено подгря балканските си фенове с мега концерт в Белград, а Kanye West работи върху нов албум. Явно най-доброто предстои!

Наливайте виното едновременно в 2 чаши



Няма по-полезен инструмент! Представете си, че стоите облени от меката светлина на монитора, поканили сте гадже и отваряте бутилката вино, която дядо ви е скрил в мазето, когато е бил на вашата възраст. Нямате търпение да вдигнете тост и да целунете своята избраница. Защо да губите време тогава в пълнене на чашите една след друга? Налейте ги едновременно! С този полезен пласмасов инструмент, който се втъква в гърлото на бутилката, можете да наливате две чаши едновременно. Затъкнете го и бъдете сигурен, че вашата гостенка няма да откаже да и налеете.
Източник

Заключете си бутилката!



Вече няма вероятност да заварите полупълната бутилка с ракия празна! Не, не е нужно да я криете в тайници - просто я заключете.
За тази задача ще ви помогне новото заключващо устройство, наречено "Liquor Lock". То се поставя на мястото на оригиналната капачка и се заключва с шифър от 3 цифри, които биха предоставили достатъчна защита - 999 опита биха обезкуражили и най-отчаяният пияч. Производителите препоръчват бутилката да не се заключва по време на консумация, може би поради опастност да не уцелите кода след първата чашка.
Злите езици говорят, че устройството ще се продава на руския пазар не с трицифрен код, а с 5-цифрен. Обяснението - търпеливостта и отдадеността на братушките към започнатото "свято дело".
Източник

Фалшив люк за кола



Не бих си и помислил, че някой може да създаде такова нещо - фалшив люк за покрив на кола. Но явно и това е нещо, което някой би имитирал... Чудя се само, защо? :)

Източник

Бира в USB Flash за спешни случаи!



Ето това е нещо велико! Сигурен съм, че ще го оценят любителите на бирата и то по достойнство!
Производител се е сетил как да направи по-интересна и Flash паметта, като я е напълнил с бира. Ако изпитате непреодолима нужда от глътка бира, просто махнете запушалката и изпийте съдържанието на флашката. След това може да я заредите отново, за да сте винаги подсигурен.
Източник

Как да сглобим и разглобим Sony Ericsson Xperia X1

Имаме удоволствието да ви предоставим няколко видеа, описващи сглобяването и разгобяването на Sony Ericson Xperia X1. Първите две описват сглобяването съответно на предната и задната част, а третото и четвъртото видео описват съответно разглабянето на същите два компонента. Приятно гледане!









Източник

Най-безумните стоки в eBay

Лидер в класацията е жител на Ню Йорк с никнейм level6beef

Международният оператор за интернет-разплащания Chronopay състави класация на най-куриозните стоки на он-лайн аукциона eBay.

Лидер в класацията е жител на Ню Йорк с никнейм level6beef, който за 300 долара е готов за да татуира на тялото си снимка на непознат.

Второ място заема манекен от снимките на филма “Похитителите на изчезналия кивот” от 1981 година.
Куклата заменила актьора, когато в сцената с отварянето на кивота избухва взрив.
Продавачът твърди, че манекенът му е единственият оцелял след тази сцена и иска за него 2500 долара.

За 1.5 милиона долара се продава шахта и подземен комплекс за изстрелване на ракети Titan в авиобазата Ларсън в щата Вашингтон. Продавачът ги определя като “безопасно жилище”, за което преди 4 години той поиска 4 милиона долара.

Испанската агенция за недвижими имоти InmoNaranja пък продава микродържавта Силенд за 750 милиона долара.
Тя се намира на морска платформа, разположена в неутрални води край бреговете на Великобритания в средата на 60-те години.

Топ 5 на най-нелепите артикули завършва с живота на австралиеца Иън Ъшър, който след развода си решава да започне нов живот и с тази цел предложи на търг имуществото си, работата си и дори приятелите си. Купувач обаче не се намери.

Да, свиря! На iPhone!




Постоянно следя технологичните новости, така че рядко се шашкам от мултифункционални устройства... Но функциите на iPod определено надминават очакванията ми... Оказва се, че можете да превърнете мобилния си телефон както в пиано...



... така и в китара...

...а защо не и в ударни...

Не знам за вас, но аз се впечатлих... И веднага си представих какво ще се получи, ако се съберат няколко души с iPhone и решат да музицират, дори да нямат истински музикални инструменти под ръка:

Източник

История на компютърната мишка

Трудно бихме могли да се справим с работата с компютъра, без да използваме компютърната мишка. Тя обаче е създадена доста след конструирането на първата електронноизчислителна машина. Компютърната мишка е дело на американския изобретател Дъглас Карл Енгълбърт от Станфордския изследователски институт.

Идеята за създаването на подобно нещо се ражда още през 1951 г. Разработването на принципа на работа отнема на Енгълбърт повече от десетилетие в упорити проучвания. Предшественикът на съвременното устройство за управление от разстояние прилича на дървена кутийка, която се придвижва по масата с железни колелца, показващи оборотите и посоките на движение. Мишката официално е представена през 1964 г., но масовото й популяризиране започва доста по-късно. Дъглас Енгълбърт не знае кой точно дава странното наименование на устройството. "Уредът изглеждаше като мишка с опашка и на някого в лабораторията му хрумна да го наречем "мишка", обяснява изобретателят. Дизайнът на компютърната мишка е детайлно разработен от Бил Инглиш. По-късно Джеф Рулифсън също прави доста подобрения по конструкцията на високотехнологичното устройство и разработва за него специална програма, т. нар. драйвъри.

Дъглас Енгълбърт веднага можел да забогатее благодарение на своето изобретение, но той по неизвестни причини се "скрил" и много малко хора си го спомнят. През 1968 г. той получава от работодателя си награда от $10 000 за своето изобретение. Голямото признание идва чак в края на декември 2000 г. Тогава Енгълбърт е награден с медал за технологии - най-високото отличие, връчвано от правителството на САЩ. По този начин Белият дом оценява технологичните достижения на Дъглас, сред които най-силно се откроява изобретяването на мишката.
Световната си слава устройството на Енгълбърт дължи на компютрите Apple Macintosh. През 1984 г. първият персонален компютър на Apple е снабден с мишка с един бутон, която доста приличала на тази, която използваме днес.Компанията "Майкрософт" започва поддръжката на мишки за компютрите на IBM още през 1983 г.

Първата в света оптическа мишка е пусната на пазара през 1982 г. от компанията Mouse Systems. При нея вместо топчета и колела вече се използва високотехнологична оптика, но устройството на Mouse Systems се нуждаело от специална разграфена подложка, върху която да се движи, разположена като географска мрежа. Цената на първата оптическа мишка била около 100 долара.
Компютърната мишка трябва да се държи с лявата ръка, съветват канадски специалисти. По този начин се правят много по-малко движения с раменете, ръцете и китките, твърдят експерти от Института по безопасност на труда в Монреал. Изводите им се основават на наскоро направено канадско проучване.

Експертите твърдят, че ако мишката се държи с лявата ръка, стойката на тялото е много по-добра. Причината за това се крие в разположението на буквите на клавиатурата. Те не са в центъра, а в лявата страна на клавиатурата. Това налага мишката да се поставя на по-голямо разстояние отдясно.

Неправилното използване на компютърната мишка може да причини травми на работното място на много неопитни хора, които използват компютри, алармират канадските учени.

T.I. представя новия си албум Paper Trail




В началото на лятото T.I. обещава Paper Trail да е най-силният му и важен проект до момента.

„Не искам да се шуми прекалено много около албума", казва той.

„Просто искам хората да знаят, че излиза след няколко месеца и с него ще отговоря на много въпроси чрез музиката си. Бих го определил като емоционален и дълбок; с него искам да направя основна промяна в правилата на бизнеса и да дам всичко от себе си."

Със заглавието - Paper Trail T.I. директно заявява, че се е върнал към писането на текстовете си - нещо, което не е правил от дебюта си (I'm Serious, 2001). Според него именно завръщането му към основите го е направило по-добро MC.

„Постигнах невероятен успех с предишните ми албуми, дължащ се единствено на спонтанните ми вдъхновения и музиката, която ми идваше на момента. Този път реших да опитам нещо по-различно. Писането ми стана по-структурирано и премислено, но в крайна сметка пак си е изкуство".

Първото парче от албума - No Matter What е откровена декларация за целеустремеността и несравнимостта му, както и признание за това как вярата и вътрешната му сила са му помогнали да преодолее тежките периоди в живота му. „Някакси се издигнах над проблемите и останах в това положение", споделя рапърът.

През ноември 2007 T.I. е арестуван за притежание на незаконно оръжие. В следствие на това той е осъден на домашен арест и 1500 часа общественополезен труд. По-рано тази година Tip пледира „виновен" и е на една крачка от затвора.

„Очевидно това е една от грешките в живота ми, но няма да позволя една грешка да предопределя съществуването ми и приноса ми към обществото. Не мога да се върна и да променя миналото, но мога да си взема поука и да покажа на другите как една лоша преценка на ситуацията може да повлияе на теб и семейството ти. Това е нещо, с което тепърва ще се справям."

Друг емоционален момент в Paper Trail е My Life, Your Entertainment (feat. Usher). Основната тема на песента се върти около последиците на това да си известен - хората трябва да се отнасят с разбиране както към радостите, така и към тежките моменти в живота.

И все пак Paper Trail не е само музикална доктрина за житейските несгоди. Парчета като What Up, What's Haapnin', Swagga Like Us (feat. Jay-Z, Kanye West & Lil Wayne) отново го поставят в центъра на уличния и клубния микс.

В списъка с продуценти на албума включват имена като Swizz Beatz, DJ Toomp, Drumma Boy и Danja. T.I. записва повече от 70 парчета, но впоследствие в тавата остават 16.

През първата седмица на октомври рапърът от Атланта заема едновременно 1 и 2 място в престижната класация за сингли Billboard Hot 100 и оглавява Billboard 200 за албуми. Whatever You Like е парчето задържало се на върха в продължение на 4 седмици и бива изместено от най-новото му предложение Live Your Life, съвместно с Rihanna.

Премиерата на сингъла се състои на MTV Video Music Awards на 7 септември в L.A. Сингълът разбива чартовете, като прави скок от 80 място директно до No.1. Live Your Life поставя рекорд и за най-продавана дигитална песен - в рамките на една седмица е изтеглена 334,000 пъти.

Общо 8 са парчетата от албума му Paper Trail класирали се в Billboard Hot 100: No Matter What, Whatever You Like, Swing Ya Rag, Swagga Like Us, What Up, What's Haapnin', Live Your Life, Ready For Whatever и Dead and Gone .

Само през първите три дни от излизането си албумът продава 357,000 копия в Щатите. Дебютира под No.1 в Billboard 200, превръщайки го в третия най-силен дебют на годината.

Friday, October 24, 2008

BET Hip Hop Awards 2008.



download

Bangkok Dagerous



download
subtitri

Thursday, October 23, 2008

T.I. - No Matter What

T-Pain feat Lil Wayne - Can't Believe It

Lil Wayne f. T-Pain - Got Money

Lil Wayne - A Milli

Britney Spears - Womanizer

Tuesday, October 21, 2008

Pussycat Dolls - Doll Domination



Траклист:
01. When I Grow Up
02. Bottle Pop
03. Whatcha Think About That
04. I Hate This Part
05. Takin' Over The World
06. Out Of This Club
07. Who's Gonna Love You
08. Happily Never After
09. Magic
10. Halo
11. In Person
12. Elevator
13. Hush Hush
14. Love The Way You Love Me
15. Whatchamacallit
16. I'm Done

download

Kanye West - Love Lockdown



download

Monday, October 20, 2008

Моделът на месеца от октомврийския "Мач магазин".








Max Payne



Режисьор : Джон Мур

В ролите : Олга Куриленко, Марк Уолбърг, Лудакрис, Крис О'Донъл, Мила Кънис, Амаури Ноласко, Бо Бриджис, Бъкс Сандерс, Нели Фуртадо

Държава : САЩ

Година : 2008

Времетраене : 100 минути

Резюме : Във връзка с няколко убийства, в Ню Йорк пристигат агентът Макс Пейн /Марк Уолбърг/, чието семейство става жертва на брилянтна конспирация и атентаторът /Мила Кунис/, която иска да отмъсти за смъртта на сестра си.

Двойката ще бъде преследвана от полицията, от тълпата и от безмилостна корпорация.

download

Sunday, October 19, 2008

Увеселителният парк на село

Къде са ми картофките?

Руса и едрогърдеста - жена, която винаги може да ни развесели:

Kevin Rudolf ft Lil Wayne - Let It Rock



download

Estelle ft. Kanye West - American Boy

American Boy Parody-"First Asian Boy"

Pussycat Dolls - I Hate This

Chris Brown Feat. Keri Hilson - Superhuman

Friday, October 17, 2008

Thursday, October 16, 2008

Playboy


download
link 2

Gang Related




Издадех: 08 октомври 1997
Режисьор: Jim Kouf
Сценарист: Jim Kouf
Участват: James Belushi, Tupac Shakur (Rodriguez), Lela Rochon, Dennis Quaid
Продължителност:122 мин

Кратко Ревю

"Gang Related е филм написан и режисиран от Jim Kouf, в който взимат участие Тупак Шакур и James Belushi. Филмът се върти около двама детективи, които се пробват да натопят един бездомник за убийство на таен агент от DEA, които самите те са убили. Двама убийци са се скрили така, че никой не може да ги открие... зад техните полицейски значки! Тупак Шакур (в своята последна и най-силна роля) и Джеймс Белуши са двама корумпирани полицейски детективи, въвлечени в опасна мрежа от измами. Детективите Дивинчи (Белуши) и Родригез (Тупак) упражняват свое собствено смъртоносно правосъдие: поставят клопки на наркодилъри, прибират им парите и ги убиват. Тази система за доходен рекет работи добре в продължение на месеци.
Но когато откриват, че последната им жертва е бил внедрен офицер от Отдела за борба с наркотиците, двете корумпирани ченгета са принудени да прибягнат до дързък план, за да оцелеят. Въвлечени в буря от подозрения, предателства и убийства, Дивинчи и Родригез губят доверие един към друг.
Зареден с напрежение, неочаквани сюжетни обрати и чудесен саунтрак, съдържащ четири (ТОГАВА) непознати песни на Тупак Шакур, Мафиостска Връзка е завладяващ екшън, който ще ви задържи в напрежение до финала

download

subtitri

Juice



Издаден: 17 Януари, 1992
Издаден от:Paramount Pictures
Режисьор: Ernest R. Dickerson
Сценарист: Gerard Brown and Ernest R. Dickerson
Музика:Bomb Squad
Участват: Omar Epps(Q), Tupac Shakur (Bishop), Jermaine 'Huggy' Hopkins(Steel), Khalil Kain(Raheem), Cindy Herron, Vincent Laresca, Samuel L. Jackson(Trip)
Продължителност:95 мин
Приход:20,15 милиона долара

Кратко Ревю

"Juice (1992) е един уличен филм, който си печели статуса на класика. В него участват филмовите звезди Tupac Shakur и Omar Epps. Други които учсатват са Jermaine 'Huggy' Hopkins, Khalil Kain и Samuel L. Jackson. Има малки участия в филма на Queen Latifah, EPMD, Ed Lover, Doctor Dre, Fab Five Freddy и Treach. Филмът е режисиран от Ernest R. Dickerson, който е написал и режисирал други холивудски филми, като Surviving the Game и Bulletproof и някой телевизионни серии на ER и The Wire.

Филмът докосва животът на четирима млади, улични младежи живеещи в Харлем. Следва ден по ден събитията в младия живот, започващо с невинна беля, но ставащ по-сериозен във времете. Също се фокусира върху борбата на тези младежи, които всеки ден трябва да се преборват с полицията, измъчването, и тяхните родители и семейства.

Филмът е издаден от Paramount Pictures през Януари 1992. Филмът печели 20 милиона долара и като се има в предвид, че филмът е бил със слаб бюджет, това е голям успех. Филмът е заснет в Харлем, Ню Йорк.

субтитри

download

Three 6 Mafia - Last 2 Walk




Tracklisting

01. Intro 01:08
02. I Told 'Em 03:22
03. Trap Boom (feat. Project Pat) 03:08
04. Playstation 04:05
05. I Got (feat. Pimp C & Project Pat) 03:47
06. I'd Rather (feat. UNK) 04:47
07. That's Right (feat. Akon) 02:57
08. Corner Man 03:08
09. Weed, Blow, Pills 03:30
10. DSX Talk 00:45
11. Hood Star (feat. Lyfe Jennings) 03:10
12. Get Ya Rob (feat. Project Pat) 03:47
13. On Some Chrome (feat. UGK) 04:13
14. Rollin' (feat. Lil Wyte) 03:37
15. Click Bang 03:36
16. My Own Way (feat. Good Charlotte) 03:32
17. Dirty Bitch (feat. Project Pat) 03:27
18. First 48 04:34
(feat. Project Pat, Spanish Fly, Al Kapone, Eightball, MJG)
19. Outro 03:17
20. Lolli Lolli (Pop That Body) Intro 00:16
21. Lolli Lolli (Pop That Body) 04:12
(feat. Project Pat, Young D, Superpower)
22. My Own Way (Remix) (feat. Good Charlotte) 03:34

Wednesday, October 15, 2008

2Pac & Outlawz - Still I Rise.rar



download

The Game - L.A.X.




1. Intro 1:21
2. LAX Files 3:59
3. State Of Emergency (feat. Ice Cube) 3:38
4. Bulletproof Diaries (feat. Raekwon) 4:52
5. My Life (feat. Lil Wayne) 5:20
6. Money 5:13
7. Cali Sunshine (feat. Bilal) 4:33
8. Ya Heard (feat. Ludacris) 4:04
9. Hard Liquor (Interlude) 1:50
10. House Of Pain 4:32
11. Gentleman's Affair (feat. Ne-Yo) 3:39
12. Let Us Live (feat. Chrisette Michelle) 4:39
13. Touchdown (feat. Raheem DeVaughn) 3:59
14. Angel (feat. Common) 4:28
15. Never Can Say Goodbye (feat. Latoya Williams) 4:40
16. Dope Boys (feat. Travis Barker) 4:00
17. Game's Pain (feat. Keyshia Cole) 4:21
18. Letter To The King (feat. Nas) 5:45
19. Outro 1:28

download

Snoop Dogg - Ego Trippin



01- A Word Witchya! (Intro) [01:21]
02- Press Play [03:49]
03- SD is Out) [03:50]
04- Gangsta Like Me [04:27]
05- Neva Have 2 Worry [04:18]
06- Sensual Seduction [04:00]
07- Life of Da Party Feat Too Short and Mistah F.A.B [04:21]
08- Waste of Time Feat Raphael Saadiq [03:34]
09- Cool [04:02]
10- Sets Up [03:44]
11- Deez Hollywood Nights [04:39]
12- Whateva U Do [03:47]
13- Staxxx in My Jeans [03:49]
14- Been Around Tha World [03:37]
15- Let it Out [02:37]
16- My Medicine [02:39]
17- Ridin' in My Chevy [03:15]
18- Those Gurlz [04:00]
19- One Chance (Make it Good) [03:34]
20- Why Did You Leave Me [04:06]
21- Can't Say Goodbye Feat Charlie Wilson [04:08]

G-Unit - Terminate On Sight



















01 02:36 Straight Outta Southside
02 03:21 Piano Man (featuring Young Buck)
03 04:18 Close To Me
04 02:49 Rider Pt. 2 (featuring Young Buck)
05 03:20 Casualties Of War
06 03:47 You So Tough
07 03:54 No Days Off (featuring Young Buck)
08 04:11 T.O.S.
09 03:53 I Like The Way She Do It (featuring Young Buck)
10 03:49 Kitty Kat
11 03:30 Party Ain’t Over (featuring Young Buck)
12 03:06 Let It Go (featuring Mavado)
13 03:48 Get Down
14 04:35 I Don’t Wanna Talk About It
15 03:39 Ready Or Not
16 04:14 Money Make The World Go Around

download

2Pac - Me Against The World.











download

Tuesday, October 14, 2008

История на графитите

Етимология


Графити е множествено число на "graffito" ,въпреки че единственото число е станало сравително мрачно(WTF).Много използвано е в изкуството,създавано чрез надраскване на скица върху повърхност.Друг подобен термин е sgraffito,начин за създаване на скица чрез драскане през слой пигмент за да се разкрие друг,намиращ се отдолу. Всички тези английски думи идват от италианския, най-вероятно от думата "graffito" (издран/надраскан),защото древните драскачи издирали работата си в стените преди да се стигне до спрейовете,както стенописи или фрески.


Древни графити


Според историята,термина графити се отнасял за надписи, рисунки на фигури и тн.,намирани по стените на древните гробници или руини,като катакомбите в Рим или в Помпей. Използването на думата се е развило,така че използва всякакви декорации(написани на каквато и да е повърхност. Това може да се счита за вандализам,да покрива картини или писания,поставени на повърхности,обикновено стени или тротоари,без позволението на собственик.Следователно надписите,направени от авторите на паметници не се считат за графити.
Единственият познат източник на езика Safaitic,форма на прото-арабичния,произлиза от графити:инструкции, надраскани на повърхността на камъни и канари главно в постините на Сирия,източна Йордания и северната част на Саудитска Арабия.Safitic датира от 1 век преди христа до 4 век след христа.Модерни графити


Модерните графити се свързват с хип хоп културата, като един от четирите основни елемента (заедно с МС-инга, DJ-инга и брейк танците). От друга страна обаче модерните графити предшестват хип хопа с почти десетилетие и имат своя собствена култура и уникален стил. Графитите се смятат за визуално изразяване на рап музиката, докато брейкденсинга е физическото. В допълнение към това графитите имат нещо общо и с пънк движенията от 70-те, представени от групи като Black Flag и Crass, които придобиват лоша слава, вследствие, на което са причислени към пън културата.
Графити райтърите понякога избират своите псевдоними (тагове), за да отразят лични предпочитания и интереси, но също така тагът често съответства на това, как една дума се изговаря или бива изписана. От значение е и колко дълъг става тага. Изпълнението на един таг може да стане много сложно ако съседните букви не съответстват визуално. Някои тагове са в такъв вид- Page3, 2Shae, 2Cold, In1. Други са думи, но изписани по неправилен начин, например Train- Trane или Trayne ;Envy може да бъде Envie или Envee. Таговете може да съдържат някакво кодирано съобщение или иницаилите на райтъра. Годината, в която е направен графита, също заема място в тага. Например райтъра Тох от Лондон изписва Тох03, Тох04 и т.н. В някои случаи таговете се правят в памет на починал приятел-"DIVA Peekrevs R.I.P. JTL '99". Повечето тагове са с дължина от 3 до 5 букви, за да могат да бъдат изписвани по-бързо, но няма ограничение в дължината.
Основите на графитите за положени през късния период на 60-те години на ХХ век. По това време графитите са били, главно, форма за изразяване на политически пристрастия. Те са били считани са евтин и лесен начин да се изрази мнение, с минимален риск за райтъра. Когато основите на графити културата били положени, започнали да се появяват и първите графити групи, които използвали графитите, за да маркират територии. Някои примери са Savage Skulls, La Familia, и Savage Nomads.
До края на 60-те години модерния период, от историята на графитите, се заформил във Филаделфия, Пенсилвания. Има двама артисти, считани като основатели на истинското "бомбене" -"Cool Earl" и "Cornbread". Те събрали интереса на пресата и обществото върху себе си, тагвайки се почти навсякъде. През 1970-1971 центърът на графити културата се преместил от Филаделфия в Ню Йорк. Когато вече основите били положени на следващите творци им било по-лесно да развиват идеите си и да намират по-креативни начини за писане.Die Hard Era


Годините между 1985 и 1989 да познати като ерата "die hard". Артистите от този период се насочват към рисуване по изоставени вагони. С увеличаването на охраната и бдителността срещу нелегални творения, културата прави крачка назад. Предишните сложни "пламъци" по колите са заменени от опростени тагове, които често се преливат с боята на колата. През 1986 МТА и СТА спечелват "войната срещу графитите" и интереса към активните райтъри рязко спада. Това обаче има и друга страна-насилието, което преди се е свързвало с графити групите, също намалява. Някои по-изявени райтъри от Ню Йорк и Чикаго са били- Ghost, Cavs , Reas , Sivel , Agent , Con5 , Trixter , Cope 2, futura , obey, seen, T-kid, JA. Все още има някои творци, които искат да добият слава променяйки името си.


Clean Train Movement Era


Този период в историята на графитите се характеризира с множество артисти, които преместват творбите си от железниците към "улични галерии". Движението "Clean Train" започнало през Май 1989, когато Ню Йоркската управа се опитва да премахне, всички изризувани вагони, от обща употреба. В резултат на което, много райтъри трябвало да измислят нови начини да се реализират. Последвали множество дебати около това, дали графити изкуството трябва да бъде считано като част от изобразителното изкуство.
По време на този период много райтъри започнали да издават творбите си в галерии, като същевременно притежавали собствени студия. Тоза практика води началото си от 80те години. Един от първите такива творци е Jean-Michel Basquiat, който се тагвал с подписа SAMO (Same Old Shit). По-скорошен представител е Austin Micheal с неговия таг A5 (A CINKO).
Austin Micheal (А5) е считан за един от най-популярните и идеализирани райтъри за всички времена. Неговите политически различия и отношенията му с Лос Анджелиската банда "Bloods" са показани в един от най-ценените му творби. Доста негови тагове предизвикват конфликти между Източното и Западното крайбрежия. Един от тях "AttaCK" е насочен срещу противоположната банда-"Crips". Буквите СК означават Crips Killer. Заради множеството проблеми, причинени от таговете на А5, някои от тях биват заличени.
В някои случаи, графити артистите достигат такова ниво на сложност на техните творения (особено когато графитът е в памет на починал човек), че собствениците на магазини се колебаят дали да ги заличат. В Бронкс, след смъртта на рапъра Big Pun има няколко стенописа посветени на неговия живот, като подобни творения се появяват и в памет на Notorious BIG и 2Pac Shakur. По същия начин се почита паметта на Принцеса Даяна и Майка Тереза.
С популязирането и легализирането на графити изкуството, пред 2001 , компютърния гигант IBM организира кампания, която включва райтъри от различни страни, които трябва да изрисуват знакът на мира, сърце и пингвин (талисманът на Linux), за да възпроизведат "Мир, Любов и Линукс". Въпреки легализацията обаче някои "улични творци" биват арестувани.
Друг подобен пример е въвеждането на графитите в компютърните игри. Например Marc Ecko's Getting Up:Contests Under Pressure. Геймплеят изисква от играча да прави графити, въпреки закона. Марк Еко, който е дизайнер на модна линия казва-"Графитите са, без съмнение, най-силното движение в изкуството през последните години и е било основен източник на вдъхновение през цялата ми кариера".


Стилове


Някои от най-излползваните стилове в графитите имат собствени имена. "Таг" е най-простия начин за изрисуване на инициалите на райтъра, със спрей или маркер. Друга форма на рисуване е "throw-ups" (което си нямам представа какво е, ако има някой по-запознат мое го преведе бел.а.), което включва набързо направени елементи, използвайки няколко цвята, като тук важна е скоростта, не прецизността. Обикновено се рисуват няколко букви. "Fill-in" или "piece" е друга, по-сложна, форма на "throw-ups", като тук се използват три или повече цвята. Това обаче изисква повече време и повишава риска райтъра да бъде "хванат". По-комплексен стил е "wildstyle", форма на графитите включваща преплитащи се букви, стрели и свъзващи точки. Поради това, творенията биват по-трудни за разчитане от хора, които не се занимават с графити. "Blockbuster" са графити, които заемат цяла стена, с цел да попречат на други райтъри да рисуват на същата стена. Някои творци използват "stickers" (което май значи шаблони, но не съм убеден бел.а.). Това се счита за по-мързелив начин и дори за измама от други, но тези, които ги използват считат, че се спестяват от 5-10 мин в изработката на даден елемент. Направата на един "wildstyle" може да отнеме от 8 часа до 2 дни.

Брейкденс

Брейк танцуването е форма на Африкано-Американски танц, който се появява от хип-хоп културата на Саут Бронкс, Ню Йорк, някъде 1970г. Брейк танцуването се развива и извън диско сцената на Саут Бронкс, когато DJ-те почват да пускат брейк парчета, брейкарите почват да "попълват този мюзикъл" с движения, като изтъкват разкъсването на ритмичната връзка. Тези крайно акробатични движения се развиват в нов жанр, който е смесица от Африкано-Американски танци, отразявайки влиянието на мекия хип-хоп, Чарлстон, негърски традиционни танци, буйните джазови танци, както и Африкано-Бразилските бойни изкуства, Капоера и антични движения взети от Кунг Фу филми. Брейк танцуването включва и така нареченото „Брейкинг” от където идва и името на самия стил. Така чернокожите наричали преобръщането, прехвърлянето и въртенето с главата и ръцете. Също и понятието "Батъл", което буквално се превежда "Битка" е шеговита битка между два отбора или между 2-ма брейк изпълнителя. Целта е да затапиш другия, като показваш неща, който той не може, но често това водело до истински битки и брейкарите, който правели "Батъл" били издирвани от полицията, защото понякога се е случвало да пребият някого. Нека уточним, че брейкър съкратено е "B-boy", което в буквален смисъл значи брейк момче! Едно от най – важните неща е "Уебо" – бързи, интересни, но трудни слъпки пред, между и след изпълнение на някой елемент, който за са по-познати просто под понятието "Стъпки". Те служат на брейкъра да си разчисти дансинга, както и да покаже, че има немерение той да е следващия изпълнител в кръгчето, което се образува в повечето случаи. От това как ще влезе брейкъра зависи цялото му изпълнение. Когато стига до Лос Анджелийс, Калифорния, танцьорите добавят "Електро" и разбира се пластика. Електро или роботика са движенията имитиращи тези на робот, а пластиката - това са плавните, слети движения, който карат тялото да се извива, все едно е гумено. В началото брейкарите били ненавиждани, хората ги пъдели от заведенията си.Само нощните или някои по-големи
клубове отваряли вратите си за брейка, но танцьорите не се задоволявали с това и в знак на протест играели на средата на някое натоварено Ню Йоркско кръстовище. Те просто излизали рано сутрин, занасяли си фазера и касетофона на средата на пътното платно и купона започвал. Но на бързащите за работа нюйоркчани не им било толкова весело, понякога опашките от причиненото от брейкарите задръстване стигало до 3 километра. Понякога брейк групите се карали и за това на кое кръстовище ще "работят" и тези спорове много често водели до кървави схватки. Забравих да спомена нещо много интересно, което много малко хора знаят и то е от къде идва елемента "Фрийз". Преведено буквално това значи "Замръзване". Фрийза служил за това да застанеш в готина брейк поза за да изнервяш повече вече почервенелите от яд шофьори. Има и други стилове в брейка, най-трудният е "POWER", което в буквален провод означава СИЛА, този елемент включва всички сложни завъртания по земя, а това са така познатите ни: Хеликоптер, 1990, 2000, Въртене на глава, Въртене на ръце, Поцкоци на ръка, лакет и всевъзможни движения и скокове. Колкото са по трудни и красиви, толкова по-високо са оценявани по състезанията. Друг стил в брейка е "SMARF" той се състой в усуквания и промушвания, малко хора го практикуват. Следващият стил, който е почти забравен е "Lock'in" този стил се състой в заключване на движенията в такт с музиката. Той е доста труден за овладяване и се практикува от така наречените "OLD B-BOY" буквален превод "Стари брейк момчета". Под "b-boy" се разбира брейкър, а "b-girl" брейкърка.

История на Beatbox-a

Beatboxing (известен още като човешко оркестриране ) е "вокалното" ударно действие в музиката. Смятано от много за петия елемент на хип-хопа, той е главно свързан с изкуството на създаване на бийтове, и мелидии използвайки устата. Също така Beatboxing-а може да замести scratching-а, барабани и много други музикални инструменти, а и да симулира голяма част от музикалните ефекти.

Историята на BeatBox-a


Счита се, че техниката и изкуството на симулиране на звуци от природата с уста се е зародило в Китай повреме на династията "Qing". Тази техника на симулиране се нарича Kouji.
Модерния Beatbox се е развил благодарение на хора като Rahzel и Kenny Muhammad, които го разпространяват по света. През 2002, се появява документалния филм "Breath Control: The History of the Human Beatbox". В него се разказва за историята на бийтбокса и също така включва интервюта с Doug E. Fresh, Emanon, Biz Markie, Marie Daulne of Zap Mama, и други. В същата година се появява и модна линия за бийтбоксери спонсорирана от известни такива.


Човек на име Имитерио Руиз, който произлиза от богато мексиканско семейство, за пръв път "донася" изкуството в Северна Америка през 1930. Баща му е бил почитан и уважаван човек, също от Мексико, който помагал на работниците в Тексас, които не разбирали английски, когатоте строили железопътната линия "Union Pacific Railroad". Имитерио решил да научи работниците на бийтбокс за да могат а се забавляват по време на кратките си почивки. Работниците пътували от град-на-град докато строили железопътната линия и именно благодарение на тях бийтбокса се разпространява в Северна Америка.
Едни от най-ранните бийтбоксери са Doug E. Fresh, Biz Markie, и Buffy от Fat Boys. Doug E. Fresh се счита за пъривя човек, който професионално се занимава с това изкуство, а Barry B измисля термина "бийтбоксинг". Терминът произхожда от подражаване на първото поколение дръм-машини, по-късно известен като бийтбокс.Ранните години на 80-те и първите бийтобокс тракове


Beatbox-a се развива бурно през 80-те. Интересът към изкуството се увеличавал и най-вероятно първия бийтбокс трак е записан от Doug E. Fresh и Slick Rick - "La Di Da Di". Но, песента на Fat Boys "Stick Em" и албума в който е включена, "The Fat Boys," се появява през Януари 1984, една година преди "La Di Da Di".


Средата на 80-те


Други бийтбоксери, който постигнали успехите на Doug E. Fresh са Greg Nice, Ready Rock C от Will Smith's crew, и The Jock Box от групата Skinny Boys crew.
През 1984, Viv Fisher recorded the first known multivocal TV theme tune, vocalising parts of a BrassBand for the title sequence of a BBC gameshow series entitled Bob's Full House. In 1985, he performed the same role for BBC drama series, Blott on the Landscape, this time vocally recreating all instruments and percussion.


90-те


Много хора запазили тази форма на изкуство жива. Rahzel, известен още като "Господаря на звука" издава албума "Make the Music 2000", който всъщност е първия бийтбокс албум в света. Заглавите му е съкратено от "Make the Music With Your Mouth" ( Прави музика с устата си ), същото име носи и едно от най-ранните бийтбокс парчета на Biz Markie.
През средата на 90-те години, Rahzel се доказва като най-добрия бийтбоксер в света. По това време той е "вокалния DJ" на The Roots, група която допринася за популяризирането на "живите инструментали" (бийтбокс инструментали) в хип-хопа. Освен, че докарва бийтбокса на сцената, той го представя в модерната му форма, която комбинира симулирането на scratch-ове, ритъм, мелодия и пеене едновремменно.Rahzel признава, че много от пионерите в бийтбокса, като Doug E. Fresh, джаз вокалиста Bobby McFerrin, и господаря на звуковите ефекти Michael Winslow (от филма Полицейска Академия) са указали влияние върху него и развитието му като бийтбоксер.
В няколко от своите тракове, Rahzel симулира "преобръщащи" scratch-ове с помощта на своето гърло, нещо за което дори и едни от най-добрите бийтбоксери по това време на са чували преди да се появи албума му.
Безспорно Rahzel допринася най-много за развитието на това изкуство. Благодарение на него то става все по-известно по света и интереса към него се увеличава.
Други известни бийтбоксери, допринесли за бийтбокса са Kenny Muhammad (известен още като Kenny X, The Human Orchestra); Philadelphia's Scratch; Killa Kela, най-добрия в Европа; Click Tha Supah Latin, МС и бийтбоксер от Los Angeles; Shlomo; MC Squared; RoxorLoops от Beatoxic Crew.


Четирите елемента


Албума на Rahzel "Make The Music 2000" съдържа бонус трак, "Man vs. Machine", който представлява battle (битка) между бийтбоксерите Rahzel и Kenny Muhammad срещу DJ Skribble и DJ Slinky. Песента е позната още като "The Four Elements", защото съдържа и 4-те елемента на бийтбокса.


Първия елемент е "Earth" (земя). Използват се основни бийтбокс техники с "пресъхнала уста".
Втория елемент е "Wind" (вятър). Представлява бърз бийтбокс ритъм и тихо пеене по едно и също време. Wind най-любимия елемнт на бийтбоксерите.
Третия елемент е "Fire" (огън). It is the only element containing sounds that were not produced by the human mouth.
И четвъртия, последен - е "Water" (вода). Може би е най-популярени харесван след "Wind". Рътъма е бърз и се чува силно.

Pussycat Dolls - I Hate This Part Right Here[превод]

Това става на улиците в Германия

Помисли си




Наистина ли си мислиш, че можеш да летиш, ако махаш с ръце прекалено бързо?

Помисли си




Наистина ли си мислиш, че можеш да летиш, ако махаш с ръце прекалено бързо?

Непълнолетна




Най-хубавите неща в живота са незаконни

Факти, за които дори не сте подозирали

ОБЩИ

1. Флагът на Аляска е създаден от 13-годишно момче.
2. Воински поздрав нито в една стpана не се отдава с лявата pъка.
3. Междyнаpодният телефонен код на Антаpктида е 672.
4. Капитан Кyк е бил първият човек, чийто крак е стъпил на всички континенти на Земята, освен
Антаpктида.
5. Западноафpиканското племе матами игpае фyтбол с човешки чеpепи.
6. В Австpалия петдесетцентовата монета съдържа сpебpо на сyма два
долаpа.
7. Най-често в английските библиотеки се краде книгата "Рекордите на Гинес".
8. Hационалнияt оpкестъp на Монако е по-голям от армията им.
9. В пyстинята Сахаpа на 18 февpуари 1979 г. е валял сняг.
10. Единственната стpана, където за 1983 години не е pегистpиpано ни едно pаждане
е Ватикана.
11. Hил е замpъзвал два пъти - в IX и XI век.
12. В Сиена, Италия, не можеш да си пpоститyтка, ако се казваш Маpия.
134. В дpевния Рим, мъжът който обещавал или давал клетва, поставял pъка на тестисите си.
14. Гъделичкането било забранено с закон в някои дpевни стpани от изтока,защото се
считало за гpеховно възбyждащо занятие.
15. В казината на Лас-Вегас няма часовници.
16 В езика на ескимосите за наименование на снега съществyват повече от 20 думи.
17. В Италия кyклите Баpби са повече от канадците в Канада.
18. Във Фpанция има закон забраняващ пpодаването на кyкли с нечовешки лица напpимеp извънземни.
19. Канада 4 пъти за последните 10 години е била обявявана от ООH за най-добра за живот стpана.
20. В Дpевния Рим, ако пациента yмиpал по вpеме на опеpация на лекаря отpязвали pъцете.

КУЛТУРА

21. Както е показал pентгена, под известната <Мона Лиза> има още тpи нейни
пъpвоначални ваpианта.
22. За създаването на една от песните Джон Ленън бил вдъхновен от звyка на полицейска
сиpена.
23. Най-често изпълняваната песен в света е със защитени автоpски пpава.
24 Само един уестъpн е сниман от жена.
25. Тоалетната чиния на Джоpдж Хаpисън пеела .
26. По вpеме на Втоpата световна война за икономия на метал статyетките <Оскаp> са правени
от дъpво.
27 Оpигиналното заглавие на <Отнесени от вихъра> е <Бе-бе, чеpна овчице>.
28. В филма на Камеpън <Титаник> най- често се пpоизнася думата - <Роза>.

ДАЛЕЧНИТЕ НИ БРАТОВЧЕДИ

29. Котка падаща от 12-тия етаж има по-голям шанс да оживее от тази която
пада от 7-ия.
30. Когато евpопейците за пръв път видели жиpаф го нарекли <камилопард>, pешавайки
че е хибpид от камила и леопард.
31. Животното с най-голям мозък в отношение с тялото е мpавката.
32. Около 70 пpоцента от живите същества на Земята са бактеpии.
33. Като се родят чеpномоpските костури са в женски пол, но към 5-тата година
pадикално менят пола си!
34. Слона е единственото животно с 4 колена.
35. Зоопаpкът в Токио всяка година затваря за 2 месеца за да могат животните да си отдъхнат
от посетителите.
36. Мpавоядите пpедпочитат да ядат не мравки, а теpмити.
37. Когато жиpафът pажда,малкото пада от метър и половина височина .
38. Въпреки че е с гърбица камилата има прав гръден кош.
39. Женските кучета хапят по-често от мъжките.
40. Всяка година от ухапване от пчели загиват повече хора,отколкото от ухапване от змии.
41. Акулите имат имунитет към рака.
42. Hа гоpилите действат пpотивозачатъчни таблетки.
43. Оpгазмът при свинете продължава 30 минyти.
44. Моpската звезда може да обърне стомаха си наопaки.
45. Плъхът е животното издържащо най-дълго без вода.
46. Единственото животно, боледуващо от пpоказа освен човека са бpоненосците.
47. Хипопотамите paждат под вода.
48. Оpангyтаните пpедyпpеждават за агpесивноста си със силно уригване.
49. Къртицата може за една нощ да прокопае тyнел дълъг 76 метpа.
50. Охлюва има около 25 000 зъба.
51. Женският чеpен паяк може да изяде до 20 паяка на ден.
52. Пpи нeдостиг на храна тенията може да изяде до 95 пpоцента от теглото на своето тяло и да остане жива.
53. Кpокодилите са виновни за повече от 1000 смъртни случая по бpеговете на Hил за година.
54. Дpевните египтяни са yчили бабyините да им пpислyгват когато се хранят.
55. Санбеpнаpите- известните спасатели на алпинисти не носят буренце с бpенди
на шията.
56. Hyжно е 4 часа за да се сваpи твърдо щраусовото яице.
57. При лъвовете 9/10 от улова в <семейството> доставят лъвиците.
58. Ленивците пpекарват 75 % от живота си в сън.
59. Врабчетата не могат да ходят. .
60. На пpостия способ да различиш животното вегетаpианец от хищника -- при хищника очите са
pазположени отпред за да вижда жеpтвата, а при вегетаpианците от двете страни
на главата за да виждат вpага.
61. Прилепът е единственото млекопитаещо, което може да лети.
62. 99 % от видовете същества живяли някога на Земята са измрели.
63. За да събере килогpам мед, пчелата трябва да кацне на 2 млн. цвята.
64. Кpъвта на скакалеца е бяла на цвят .
65. Единствените животни правещи секс за удоволствие са хората и делфините .
66. За последните 4000 години не е "одомашено" нито едно ново животно.
67. Пингвините могат да скачат на повече от метър и половина.
68. Единственото домашно животно, което не се споменава в Библията е котката.
69. Шимпанзето е единственото животно което може да се познае като се види в огледало.
70. Думата <оpангyтан> на някои африкански езици означава <човек от джyнглата>
71. Думата "майка" на руски означава <потник>.
72. Слоновете и хората са единствените млекопитаещи, които могат да стоят на главата си.
73. Кpокодилите гълтат камъни, за да се потапят по на дълбоко.
74. Поляpните мечки могат да бягат със скоpост 40 км/ч.
75. Кучето има лакти.

ВЕЛИКИТЕ

76. <Мислителят> на Роден е поpтpет на италианския поет Данте.
77. Певецът Hик Кейв се е pодил с опашка.
78. Шекспиp и Сеpвантес са yмpели в един ден - 23 апpил 1616 година.
79. Английската писателка Виpджиния Улф е написала повечето свои книги стоеики права.
80. Саpа Беpнаp е изиграла 13-годишната Жyлиета на 70 години.
81. Когато Уолт Дисни бил дете веднъж измъчвал една сова, затова pешил да оживи
животните в анимационни филми.
82. Бетховен е бил аpестуван веднъж за скитничество.
83. На Баз Олдpин - един от астpонавтите посетили Лyната майка му е била с фамилно име
Моон (Лyна).
84. Когато Айнщаин умирал последните му думи са умрели с него -- хората наоколо не разбирали немски.
85. Юлий Цезаp е носил лавpов венец, за да скрие започващото оплешевяване.
86. Д. Вашингтон отглеждал в градината си маpихyана.
87. Александъp Бел- изобpетателя на телефона, нито веднъж не е позвънил на майка си и
жена си ...и двете са били глухи.
88. Свети Патpик покpовителя на иpландците не е бил иpландец.
89. Леонаpдо да Винчи е изобpетил бyдилник, който дърпал спящия за крака.
90. Hаполеон се е страхувал от котки.

ХОРАТА

91. Hосът на човек расте през целият му живот.
92. Само едно от 20 бебета се pажда в деня, определен от доктоpите.
93. Дpевните гъpци предполагали, че момчетата са в дясната страна на стомаха, а момичетата в лявата преди да се
родят.
94. Ако се премахне пpостpанство между атомите в човешкото тяло, то това което
остане, може да премине през иглено yхо.
95. Спеpматозоидът е най- малката клетка на тялото. Яйцеклетката най- голямата.
96. Ако pеалната жена имаше пpопоpциите на кyклата Баpби щеше да се движи само на четири крака.
97. Светлите бради растът по-бързо от тъмните.
98. Няма дума за название на обpатната част на коляното.
99. През XV век са мислили,че червения цвят лекува. Болните обличали червено и се обграждали с червени вещи.
100. Отпечатъкът на езика при всички хора е индивидyален.
101. Когато се изчервявате, стомахът ви също става червен .
102. В човешкото тяло има мазнина за 7 сапуна.
103. 80 % от топлината в човешкото тяло се излъчва през главата.
104. Човек има по-малко мускули от гъсеницата.
105. В момента на смъpта мозъкът на Ленин е бил четири пъти по-малък от ноpмалния.
106. Най- високите показатели IQ в стандаpтните тестове пpинадлежат на две жени.
107. Повечето хора губят 50 % от вкусовите рецептори към 60-тата година.
108. Домашният прах се състои от 70 % стари кожни клетки.
109. Зъбът е единствената част от човека лишена от способноста да се самовъстановява.
110. Мозъкът е 80 % съставен от вода.
111. В тялото на един човек живеят повече живи оpганизми отколкото хора по Земята.
112. Един косъм може да издържи 3 кг.
113. Сpедната човешка глава тежи 3,6 кг.
114. За целият си живот човек произвежда толкова слюнка, че стига за напълването на два големи
басейна.
115.Горан Желязков това е в превод името на Силвестър Сталоон (silva-гора; steel-желязо,стомана)
116. Формата на ухото и разположението на вените под кожата на ръката са уникални за всеки човек.
117. Окото на щрауса е по-голямо от мозъка му.
118. Мълнията е огромна искра, която съдържа енергия, достатъчна да опече картофите на средно голяма нива.
119. Слонът е единственото сухоземно животно, което не може да скача. 120. Лявата половина на Мона Лиза е жена, а дясната - мъж.
121. Клеопатра не е била египтянка, а гъркиня.
122.Мъжката богомолка не може да се съвкуплява докато главата и е на тялото.
Женската започва секс като изтръгва главата на мъжката. ("Скъпа, прибрах
се. Какво по....?!")
123.Бълхата може да скочи 350 пъти от дължината на тялото си. Това е като
човек да прескочи футболно игрище. (30 минути ... прасе късметлия ...
можете ли да си представите???)
124.Морската котка има повече от 27 000 вкусови рецептора. (Какво ли има
толкова вкусно на дъното на океана??)













Пеперудите вкусват с краката си. (Нещо, което винаги съм искал да знам.)
Най-силният мускул в тялото е езикът. (Хмммммммм........)

Десняците живеят, средно, девет години повече от левичарите. (Ако си
еднакво добър и с двете, трябва ли да разполовиш разликата?) Слоновете
са единствените животни, които не могат да скачат. (ОК, така, че би било
добре...)

Урината на котката свети при черна светлина. (Чудя се кой е платил за да
установи това?)

Окото на щрауса е по-голямо от мозъка му. (Познавам такива хора.)

Морските звезди нямат мозък. (И такива хора познавам.)

Полярните мечки са левичари. (Ако се сменят, ще живеят много повече.)


Хората и делфините са единствените видове, които правят секс за
удоволствие. (А с прасето какво става???)


аз знам още едно: когато на човек му откъснат главата съзнанието се задържа в нея за около половин минута

Аз съм чувал, че ако ти отрежат главата, ама тази която ползваш по-често, си готов да си одрежеш и другата...

Количеството изпит алкохол е обратно пропорционално на акъла на пиещия...

знаете ли че топките на един кит са в неговото тяло и са с размерите на фолгсфаген бийтъл

знаете ли че при някакво си проучване е установено че към 70% от малките деца при въпроса "кажи ми дълга дума" те отговарят "влак" (...)

Дузина пирани изяждат кон със седлото му за пет минути !


Кравите могат да изкачват стълби, но не могат да слизат от тях.
През целия си живот пчелата прави само една чаена лъжичка мед.
Мозъкът на човек може да издържи без кислирод около 11 секунди.
Сърдечния мускул е единствения който няма почивка.
Досега не е известен нито един смъртен случай на човек от кит убиец(косатка).Напротив те много често помагат на хора изпаднали в беда.
Ехидната и птицечовката са единствените бозайници които снасят яйца.
Жирафа има 7 вратни прешлени(колкото всеки бозайник), но с впечатляващата дължина от 30 см всеки.

Днес научих, че нерезът изхвърля по 1.7-2 кг сперма на един път...

Първият джобен музикален плейър е на SONY. Наречен е Walkman и е представен през 1979г. Въпреки, че се е превърнал в нарицателно, той е търговска марка на компанията и само нейни плейъри могат да носят това название.

Половината от населението на земята ( над 6 милиарда души ) е на възраст под 25 години.

През 1900г. в целия свят е имало общо 50 000 превозни средства с двигатели с вътрешно горене. През 2000 г. техният брой е надвишавал 650 000 000.

Всеки ден по 200 акра тропически гори се унищожават напълно и безвъзвратно.

Жизненият цикъл на едно водно конче- раждане, живот, размножаване и смърт, приключва за 24 часа.

Не е възможно да кихнете с отворени очи- ако не вярвате- опитайте!

Всеки "поп" от едно тесте карти представлява велик владетел. Пиката е цар Давид, спатията - Александър Велики, купата - Карл Велики, а карото - Юлий Цезар.

Гигантската сепия е животното, което притежава най-големите очи в света.

Ако особеното мускозно покритие от вътрешната страна на човешкия стомах го нямаше, той би изял сам себе си.

Най- високата скорост с която може да ви удари падаща капка дъжд е 28.97 км/ч

Някои живи организми могат да оживеят при температури до 133 градуса/целзий.

Ударът на астероида, ударил Земята преди 65млн. години и отговорен според повечето учени за изчезването на динозаврите, се е равнявал на мощта на 10 милиона водородни бомби.

При хората ноктите на ръцете растат четри пъти по- бързо от тези на краката.

Ушите и носът на човека не спират да нарастват през целия му живот.

Най- често срещаното име в световен мащаб е Мохамед.

Една от съставните части на динамита са...фъстъците.

В Япония се отглеждат дини с форма на кубове, защото по- лесно се подреждат.

Земята е на около 4 700 000 000 години, а аз съм на около 4 699 999 960 по-млад! Егати къв млад пич съм бе!!

Знаете ли, че ако светлината в тоалетната се гаси със звука "Е-е-е-е", то значи вътре има някой!!!

Коефициентът на интелегентност на тълпата е равен на коефициента на интелегентност на най-тъпия в тълпата разделен на броя на участниците. (това обяснява доста от кофтите моменти в човешката история, ако не и самата човешка история. По непотвърдени данни обяснява и бамбучите )

При морските кончета мъжките забременяват и раждат след 5 седмици

муха в мъжки род е - мухоебец !!!!

Знаете ли, че в 1 ягода се съдържа повече битамин C от колкото в 1 лимон

Не е вярно:
Пиперка зелена за пълнене "Долма" - 196 мг
Лимон - 53 мг
Шипка (плод) - 51 мг
Пиперка лютива (Шипка) - 111 мг
Ягода - 30 мг

Извод:

ЯЖТЕ ЗЕЛЕНИ БЪЛГАРСКИ ЧУШКИ!!!

То и в мъжката...сп*рма има витамин C....и понеже чушката не върви с лимон, ягода или шипка- за да сте здрави произвеждайте..сп*рма и пълнете чушките с нея

23 % от мъжете на възраст между 35 и 39 години живеят с родителите си.

Впредварителния сценарий на Джордж Лукас за Star Wars името на Люк не е Скайуокър,а Старкилър.

Опасноста женен мъж да почине по време на с*кс с друга жена е 4 пъти по-висока.

Цената на 1 минута от лентата Terminator 2 струва $647 000.

Само 55% от американците знаят,че Слънцето е звезда.

Според Smithsonian magazine страхът от числото 13 струва $1 млрд. на година от отсъствие от работа и отказване на самолетни и влакови билети.

На 30 март 1987г. картината "Ириси" на Ван Гог е продадена за рекордните $53,9 мил. на търг на Sotheby

Шест месеца са необходими за производството на Rolls Royce...и 13 часа за Toyota

50 Cent е първият певец след The Beatles ,който държи 4 места едновременно в US Top 10

Около 18 мил. души са родени на вашата дата.

Мартин Купър,инженер в Моторола и изобретател на портативния клетъчен телефон ,провежда първия разговор по мобилен телефон на 13 април 1973 г.

Най-бързата кола в света е Bugatti EB 16/4 Veyron,която без проблеми вдига 407 км/ч

Най-старата кола в света е Panhard et Levassor Paris-Amsterdam,направена през 1898 г.!!!

Най-мощната и най бързо ускоряващата кола в света е Porsche 917/30.С нейните
1100 к.с. ,тя развива от 0 до 100 за 2,1 секунди.

Най-леката кола в света е Volkswagen 1 Litre.Тя тежи само 290 кг.

Най-тежката кола в света е Ford F350 Harley Davidson,които тежи 4490 кила.

И ето малко факти за папамобилите:

*1982 е годината ,в която е доставен първият бронирян автомобил за папата - Range Rover.

*След Range Rover и Mercedes бронирани автомобили за папата осигуряват още Fiat ,Renaut,Peugeot,GM и Toyota

*20"папамобили" има общо по света.

*6 от тях са приютени във Ватикана

*1,6 млн. долара струва подаръкът на Lancia.

*1973-създаден е специален музей на автомобилите и средствата за транспорт във Ватикана от Павел VІ.Изложени са карети от XІХ век,Graham Paige от 1929,Citroen Lictoria от 1930 и Mercedes Benz от 1930.

Малко факти за Ford Ficus:

*Focus е първият модел,който печели титлите "Автомобил на годината" от двете страни на Атлантика - в Европа и САЩ.

*75 са наградите ,които печели първото поколение на автомобила.

*6 години бе жизненият цикъл на първия Фокус.

*4 мил. продажби има първото поколение на модела.

*80 страни по света са пазарите на Фокус.

*4 са вратитите на новия Фокус - хечбек с 3 и 5 врати ,комби ,кабриолет.

*5 пъти по-добре блокира слънчевите лъчи системата Solar Rsflect на предното стъкло,което усилва ефективността на климатичната инсталация.

*25 мм е увеличена базата на Фокус от първото поколение.



Факти за Бентли:

*60 % пофече е използваният фурнир днес,отколкото преди 20 години,което се равнява на около 6,5 кв.м на автомобил.

*Производството на пълния комплект фурнири апликации отнема 13 дни

*Автомобилната конструкцияпреминава през 16 развойни етапа и 120 отделни процеса в Paint Shop.

*Нужна е кожата от 15 крави ,за да се подготвят 400-те парчета за облицовката на един Бентли.

*Първият член на кралското семейсто,притежавал Бентли, е дукът на Кент,купил си автомобила през 1924г.

*За пръв път климатик се предлага като тандарт в Бентле Т през 1969 г.

*Инженерите,тестващи двигателите,са обучени да разпознават да 70 възможни дефекта по шума от работата на агрегата.






Сори ако някой се повтарят някъде

Ето още малко



Охлювите могат да спят по три години.

Всички полярни мечки са левичари.

Американските авиолинии спестили $40 000 през 1987 като слагали по една маслина по-малко в салатите, сервирани в първа класа.

Окото на щраусите е по-голямо от мозъците им.

Бебетата се раждат без капачки на коленете. Те се развиват след втората година на детето.

При удрянето на глава в стената се изразходват 150 калории за час.

Пеперудите усещат вкус с краката си.

Комиксите с Доналд Дък се били забранени във Финландия, защото не носи гащи.

Хората и делфините са единствените видове, които правят секс за удоволствие.

Ако Барби беше с реални размери, мерките й щяха да са 39-23-33. Щеше да е висока 2 м и 20 см, а вратът й щеше да е два-пъти по-дълъг от човешкия.

Ако държите златна рибка в тъмна стая, тя ще стане бяла.

Леонардо Да Винчи е изобретил ножиците.

Никоя дума в английския не се римува с "MONTH" (месец).

Хората се страхуват от паяци повече, отколкото от смъртта.

Една от причините марихуаната да е незаконна днес, е защото през 30-те години на 20-ти век производителите на памук агитирали срещу производителите на коноп, в които виждали конкуренция

Само един на два милиарда души ще доживее до 116 или повече години.

Очите ни са с един размер от раждането, но носовете и ушите ни не спират да растат.

Десничарите живеят средно с 9 години повече от левичарите.

Морските звезди нямат мозък.

"STEWARDESSES" (стюардеси) е най-дългата дума, която може да се напише от клавиатурата само с лявата ръка.

Мравките винаги падат на дясната си страна, когато се напръскат със спрей.

Хората изяждат средно по 8 паяка през живота си, докато спят.

Пътническият кораб "Кралица Елизабет 2" се придвижва само с 15 см с всеки галон дизел, който изгаря.

Електрическият стол е изобретен от зъболекар.

Името Уенди е измислено за книгата "Питър Пан".

Изречението "The quick brown fox jumps over the lazy dog" използва всички букви в английския език.

Най-кратката война в историята е между Занзибар и Англия през 1896 г. Занзибар се предава след 38 минути.

Най-силният мускул в тялото е езикът.

"TYPEWRITER" (пишеща машина) е най-дългата дума, която може да се напише, като се използва само един ред от клавиатурата.

Жените мигат близо два пъти повече от мъжете.

Вероятността да бъдете убит от тапа от шампанско е по-голяма, отколкото от отровен паяк.

Можете да се убиете, ако задържите дъха си.

Рождения ви ден съвпада с този на поне 9 милиона души в света.

Shaggy ft.Rik Rok-Angel *Loop Live 2008*